Toimintarahaa Lohjan Nummitytöille

Lohjan Nummitytöt

Partiolippukunta Lohjan Nummitytöt teki talvisen yöretken metsään helmikuun viimeisenä päivänä.

Nummarit rymyää, metsässä lymyää, säässä kuin säässä, vaikka varpaat jäässä! 

Näin lukee partiolippukunta Lohjan Nummityttöjen nettisivuilla. Teksti tuntui mitä osuvimmalta karkauspäivänä, kun Lohjan Zonta-kerholla oli ilo vierailla pikku pakkasessa Lohjan Nummityttöjen talvileirillä Lohjan Partioniemessä. Asiana oli toimittaa perille viime joulumarkkinoiden tuotto hetkellä, jolloin koolla oli mahdollisimman monta lippukunnan jäsentä.

Ja siellähän heitä oli, nuotion äärellä järven rannalla. Takana oli puolijoukkueteltassa vietetty yö, illan saunomiset, joillakin jopa pulahdus hyhmäiseen järveen. Edessä vielä omenajahtia metsässä ja sen jälkeen saaliin paistamista nuotiolla.

Yli satavuotias lippukunta

Vuonna 1918 perustettu lippukunta oli mitä osuvin kohde Zonta-kerhon lahjoitukselle.
– Partiolaisuus, kuten Zonta-toimintakin on maailmanlaajuista, ja partiossa opitaan kädenkaitoja, luovuutta ja vastuullisuuta, tehdään asioita yhdessä ja toinen toistaan tukien ja kannustaen, totesi Lohjan Zonta-kerhon puheenjohtaja Riitta Lehtonen luovuttaessaan komean shekin lippukunnalle.

Joulumarkkinoiden tuotosta kolmannes lahjoitettiin Zonta Internationalin Let Us Learn Madagaskar -hankkeelle. Siitä enemmän täällä.