Poikkeusolojen aktiivinen Zonta Says No -kampanja Lohjalla

Zonta Says No -kampanja näkyi Lohjalla tänä vuonna oranssin sävyisinä viesteinä katukuvassa ja somessa koko 16-päiväisen kampanjan ajan.

Zonta-teema näyteikkuna oli esillä koko kampanja-ajan.

Kun minkäänlaisia tilaisuuksia ei voinut järjestää, pystytimme katuväkivaltaan ja sen torjumiseen keskittyneen näyttelyn sanomalehti Länsi-Uusimaan näyteikkunaan. Luonnollisesti lehti nosti aiheen esiin jutussaan.

Toisena iltakävelyn kohteena kaupungilla oli jo aiemmilta vuosilta

Harjulan nuorisotalon oranssina 2020

Harjulan nuorisotalo valaistiin oranssiksi Zonta Says No -kampanjan merkkinä jälleen syksyllä 2020.

tuttu nuorisotalo Harjulan julkisivun valaiseminen oranssiksi. Nuorisotalossa oli toimintaa myös korona-aikana, joten katuväkivaltaan ja häirintään puuttumiseen opastavia julisteita vietiin myös sisälle taloon.

Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista viestiä pidettiin esillä somessa koko 16 aktivismin päivän ajan. Instagramissa viestin vaihtui päivittäin, ja 16 lohjalaista zontaa antoi kasvonsa päivittäisiin viesteihin. Kerhon Facebook-sivuilla toistettiin niin ikään Piiri20:n työstämiä perusviestejä.

Kerhon some-aktiiviset jäsenet vahvistivat viestejä omissa kanavissaan. Mikä parasta, joulukuun kuukausikokouksessamme – etänä sekin tietysti – pulppusi jo uusia ideoita ensi vuoden kampanjaa varten. Sitä odotellessa Zonta-työ naisten ja tyttöjen aseman ja oikeuksien edistämiseksi jatkuu monin muin taloin, paikallisesti ja valtakunnallisesti.