Marketta Urpo-Koskiselle Naisen teko -kunniamaininta 2022

Lohjan Zonta-kerho nostaa vuosittain Naistenpäivänä esiin vaikuttavan ja  valovoimaisen lohjalaisen naisen  antamalla hänelle Naisen teko -tunnustuksen.  Tänä vuonna Naisen teko -tunnustuksen saa Lohjanseudun kuvataidekoulun rehtori Marketta Urpo-Koskinen.

Marketta Urpo-Koskinen on innostava, kotikaupunkiaan ja erityisesti lohjalaisia lapsia ja nuoria monella tavalla rikastuttanut henkilö.

Varastossa, pensselien ja värien keskellä, Marketta Urpo-Koskinen kertoi koulun uusien tilojen ilahduttavan toimijoita joka päivä.

Hän on  toiminut Lohjanseudun kuvataidekoulun rehtorina vuodesta 1985 eli koulun perustamisesta alkaen. Tuhannet lapset ja nuoret ovat kuvataidekoulun kautta päässeet sukeltamaan taiteen maailmaan. Osasta on tullut taiteen ammattilaisia, muista varmasti ikuisia taiteen ystäviä ja aktiivisia harrastajia.

Marketta Urpo-Koskinen on Lohjalla näkyvä, laajalti verkostoitunut henkilö, joka on innostunut itse ja innostanut muita toimijoita moniin  hankkeisiin, joita on toteutettu isolla tai pienemmällä joukolla. Mainittakoon esimerkkeinä Lasten kulttuuritapahtumat, useat Aurlahden rannalla järjestelyt tapahtumat ja juhlat ja tietysti vuosittaiset Kuvataidekoulun näyttelyt koululla, kirjastossa ja näyteikkunoissa eri puolilla kaupunkia.

– Erityisesti Lohjan Zonta-kerho haluaa huomata panostuksen, jonka Kuvataidekoulu teki, kun kaupunki koronakeväänä 2021 pystytti pikapikaa rokotuspisteen Tennariin: odottajien iloksi laaja tila kymmenine rokotuskoppeineen muuttui kuvataidekoululaisten näyttelyksi. Tempaus kuvastaa Marketta Urpon otetta asioihin: tehdään yhdessä, otetaan kaikki mukaan, tarjotaan myönteisiä kokemuksia kaikille, totesi kunniakirjan ruusuineen luovuttanut naisten oikeusien toimikunnan puheenjohtaja Marjaana Moring.

Paikallisen toiminnan lisäksi Marketta Urpo-Koskinen on verkostoitunut myös laajemmin,  toiminut mm. Kuvataidekoulujen liiton puheenjohtajana.

Naisen teko 2+22

Zonta-ruusut ja kunniakirjan luovuttivat kerhon puheenjohtaja Riitta Lehtonen ja naisten oikeuksien toimikunnan puheenjohtaja Marjaana Moring.

Lohjan Zonta-kerho on jakanut Naisen teko -kunniamainintaa vuodesta 2000 lähtien. Palkitut ovat lohjalaisia naisia, jotka ovat jollakin elämän alalla erottautuneet aktiivisina, omaa elämänpiiriään laajemmin vaikuttaneina ja innostavina henkilöinä. Naisen teko voi olla vaikuttamista joko vapaaehtoistyössä tai omassa ammatissa.