Lohjan Zontat vahvojen naisten jäljillä

Keitä ovat – ja ovat olleet – Lohjan vahvat naiset? Siitä otettiin selvää opas Virve Haahdin kanssa. Ja heitähän on: runoilijoita, poliitikkoja, yhteiskunnan vaikuttajia ennen ja nyt.

Lohjan Zontat ystävineen kuuntelevat opas Virve Haahtia (vas.) Eeva Joenpellon aukiolla.

Lohjan Zonta-kerho vietti huhtikuisen kerhoiltansa vahvojen naisten jäljillä. Lohjan oppaiden Virve Haahti johdatteli Zontat ystävineen

– Bertha Heitman oli yhteiskunnallinen vaikuttaja sata vuotta sitten, kertoi Virve Haahti.

menneiden ja nykyisen runoilijoiden ja yhteiskunnan vaikuttajanaisten pariin. Ja onhan heitä: runoilijoita ja kirjailijoita Elisabet Järnefeltistä ja Saima Harmajasta Eeva Joenpeltoon ja Anna-Mari Kaskiseen, Vivamon lahjoittajasisaruksista Mary ja Karin Ståhlesta Kyllikki Virolaiseen ja tämän päivän vaikuttajiin. Piipahdettiinpa myös  Kyllikki Virolaisen, Lohjan Zonta-kerhon perustajajäsenen, haudalla.

Tunnin kierros osaavan oppaan johdolla lisäsi kotiseututietämystä melkoisesti, mutta oli sittenkin vain pieni raapaisu kaikesta kiinnostavasta. Tähän aiheeseen palataan vielä.  Viileän huhtikuisen kierroksen jälkeen nautittiin Café Laurin lämmöstä ja herkuista kahvilayrittäjä Riikka Ventelän huomassa.

Nuoren opiskelijan stipendi kahdelle

Stipenditoimikunnan pj. Annette Ruti jakoi opiskelijastipendin Carolinen Lövkvistille.

Kokouksessa jaettiin nuoren naisopiskelijan stipendit.  Tänä vuonna stipendin hakuilmoituksessa painotettiin kulttuurialoja, jotka ovat  koronavuosina olleet kovassa paineessa. Hakemuksia tuli useita, ja 1000 euron stipendi jaettiin kahden ansiokkaan hakijan kesken.
Heistä Källhagen skolanin kasvatti, inkoolainen Caroline Lövkvist viimeistelee taidehistorian graduaan Turun yliopistossa ja muusikko Matilde Berghäll suorittaa jatko-opintoja Göteborgissa. Iloksemme Caroline pääsi mukaan yhteiseen tilaisuuteemme.