Kesätunnelmiin kauniin Arboretum Magnolian kautta

Lohjan Zonta-kerho päätti kautensa virkistävällä ja uusiin puutarhatöihin innostavalla kesäretkellä Lohjan Karkalissa sijaitsevaan Arboretum Magnoliaan. Saimme mukaan myös naapurikerhon, Hiidenveden kerhon zontia.

Perennapenkkien rehevyyttä.

Arboretum Magnolia on lohjalaispariskunnan, Suvi Pohjola-Stenroosin ja Esa Stenroosin, vuonna 2003 omaksi ilokseen ja harrastuksekseen perustama puulajipuisto. Puiden lisäksi 2,5 hehtaarin puistossa on runsaasti myös pensaita ja perennoja eri puolilta maailmaa, yhteensä yli tuhat eri lajia. Kasvit on sijoiteltu teemoittain kauniiseen järvenrantamaisemaan: on perennapolku, magnoliapolku, japanilainen puutarha, uusimpina jopa heinäpolku ja kantopuutarha. Vaikka puisto alkoi omasta harrastuksesta, pääsi sinne vierailijoita kolme vuotta sitten Avoimet puutarhat -päivänä, ja kohteen nähneet toivoivat heti lisää mahdollisuuksia päästä tutustumaan kiehtovaan kasvimaailmaan. Nykyisin arboretum on avoinna kesäviikonloppuisin ja tilauksesta muulloinkin.

Zonta-ryhmämme vaelsi alueella vilkkaasti keskustellen ja kysellen; uusia ideoita omiinkin istutuksiin lähti mukaan runsain määrin.

www,arboretummagnolia.fi

Lohjan ja Hiidenveden zontat kuuntelivat kiinnostuneina oppaan kertomuksia Arboretum Magnolian synnystä ja ylläpidosta.

Kesäretken tunnelmia.