Naistenpäivän iloiset etkot torstaina 7.3.

Naistenpäivän aattona 7.3.2024 hemmottelemme Zontia ystävineen musiikillisella illalla.  LohjalainenThe Jeaples -yhtye vie kuulijat Beatles-musiikin tunnelmiin.

Illan ohjelmasssa julkistamme kerhomme jokavuotiseen tapaan Naisen teko -kunniamaininnan saavan lohjalaisnaisen. Ja tietysti myös myymme arpoja, Tule mukaan – luvassa on taatusti hauska ilta!

Liput 15 e/kpl, myynnissä OpusK:ssa aukioloaikoina sekä zontakerholaisilla.

Illan tuotto menee nuoriin kohdistuvan digitaalisen väkivallan vastaiseen työhön.

Lisää tietoa Zontapiiri 20:n kampanjasta digihäirintää vastaan etusivulla sekä suavartensomessa.fi

 

 

Nuorten vaikuttajanaisten kansainväliset YWPA-stipendit haettavina

Lohjan Zonta-kerho etsii 16‒19 -vuotiaita toisen asteen opiskelijanaisia hakijoiksi kansainväliselle Young Women in Public Affairs -stipendille. Etsimmämme ehdokkaat ovat yhteiskunnallisesti tai vapaaehtoistyössä aktiivisia nuoria naisia.

Kyseessä on Zontien kansainvälinen stipendiohjelma, jolla kannustetaan nuoria naisia eteenpäin vaikutusvaltaisiin tehtäviin.

Piiri 20, johon kuuluvat Suomen ja Viron Zonta-kerhot, valitsee hakijan ehdolle 5 000 USD:n kansainvälisen stipendin saajaksi.

Yhteensä YWPA-stipendin saa maailmanlaajuisesti 37 nuorta yhteiskunnallista vaikuttajaa. Valinnoista päättää lopullisesti Zonta-järjestön kansainvälinen stipenditoimikunta.

Millaisia ehdokkaita haemme?

Hakea voi nuori nainen, joka on 16–19-vuotias 1.4.2024

  • hakija on yhteiskunnallisesti aktiivinen kansalaistoiminnassa, vaikuttamisessa ja/tai vapaaehtoistyössä, ml. yhteiskunnallinen some-vaikuttaminen,
  • hänelle on kertynyt johtajuuskokemusta oppilas- tai kansalaistoiminnan, paikallisdemokratian tai työn kautta. Esimerkkeinä nuorisoneuvosto, yhdistystoiminta, oppilaskunta, seurakunta, urheiluseura, 4H kerho, politiikka, partio jne. Yhteiskunnallinen some-vaikuttaminen huomioidaan myös (aihe ja seuraajamäärä),
  • tyttöjen ja naisten aseman ja ihmisarvon edistäminen kuuluvat hakijan arvoihin (Zonta-missio),
  • kosketus kansainväliseen kansalaistoimintaan tai vaikuttamiseen luetaan eduksi.

Hakemuskaavakkeet täytetään englanniksi, ja hakija tarvitsee mm. 2 englanninkielistä suositusta. Hakulomake ohjeineen löytyy täältä.

Opiskelija lähettää hakemuksensa jollekin suomalaiselle (tai virolaislle) Zonta-kerholle, Lohjalla  kerhomme stipenditoimikunnalle osoitteella lohjan.zonta@gmail.com viimeistään 1.3.2024.

Yhteydenotto kerhoomme kannattaa tehdä välittömästi, niin että voimme auttaa   hakemuksen laadinnassa.

 

Lohjan Zonta-kerho
stipenditoimmikunta

Jouluiloa Menneen ajan joulumarkkinoilta

Tuttu paikka, tuttu tunnelma – Lohjan Menneen ajan joulumarkkinat on takuuvarma joulun aloitus niin Lohjan Zonta-kerholle kuin myös tuhansille markkinavieraillekin.

Lohjan keskiaikaisen kirkon tuntumassa järjestettävä tapahtuma aloitti kaupunkilaisten joulun jo 28. kerran. Markkinoiden ilmeessä tavoitellaan vanhan ajan tunnelmaa, eikä myyntiin saa tuoda mitään markkinarihkamaa.    Käsityöt, leivonnaiset ja muut jouluherkut sen sijaan ovat tervetulleita ja tekevät hyvin kauppansa.

Lohjan Zonta-kerho on ollut mukana jo yli kahden vuosikymmenen ajan.  Tällä kertaa keräsimme varoja stipendirahastoomme, josta jaamme stipendejä lohjalaisnuorille. Zonta-arvat on tärkein tuotteemme, ja jälleen kerran saimme tarjota asiakkaillemme kutkuttavaa jännitystä ja iloisia yllätyksiä.

Voiko olla kutkuttavampaa arpajaisvoittoa kuin värikäs yllätyspaketti! Zontat Tarja Kunnala ja Kiti Ikonen saivat myyntivuorollaan kokea lukuisia iloisia hetkiä asiakkaiden kanssa.

Hetkittäin kojullemme syntyi pientä jonoakin. Arpojen ohella myynnissä oli suosittua sinappia, omenahilloa, saaristolaisleipää ja mokkapaloja.