Amelia Earhart -tapahtuma Alueen 1 Zonta-kerhoille – Tähtiretki luontoon keskiviikkona 7.2.2024 klo 19 Viikissä

Amelia Earhart -tapahtuma Alueen 1 Zonta-kerhoille:

Tähtiretki luontoon keskiviikkona 7.2.2024 klo 19 Viikissä

Koska olet viimeksi katsellut tähtiä?

Mitä planeettoja taivaalta löytyy ja missä on Linnunrata?

 Tammikuu on Amelia Earhart -kuukausi, mutta ajankohdasta on jouduttu poikkeamaan päällekkäisyyksien vuoksi.

Tähtiretkellä tutustutaan helmikuun illan yötaivaaseen Tähtitieteellinen yhdistys URSA:n tähtioppaan, avaruusfilosofi Tuukka Perhoniemen johdolla. Mikäli sää on pilvinen, tehdään mukava iltakävely Viikin Arboretumin suunnalla ja tutustutaan maailmakaikkeuden historiaan.

Retki lähtee Viikistä entisen Gardenian, nykyisen CoolHead Taproomin edestä, osoite on Koetilantie 1. Lähelle pääsee helposti joko omalla autolla tai julkisilla kulkuvälineillä. Viikin kautta kulkevat esim. Raide-Jokeri, bussi 78 (Rautatientori – Latokartano) ja bussi 57 (Kontula – Munkkiniemi). Parkkipaikkoja löytyy Coolheadin edestä ja takaa Hakalantien puolelta (maksuton).

Retkellä käveltävä reitti on periaatteessa esteetön, mutta helmikuussa on syytä varautua liukkauteen ja lumeen. Iltakävely on 3 kilometrin pituinen, mutta omia toiveita voidaan esittää.

Mukaan pääsee maksimissaan 40 henkilöä.

Hinta määräytyy lähtijöiden lukumäärän perusteella. Maksu oppaalle on minimissään 5 €/hlö, jos osallistujia on yhteensä 40. Osallistumismaksuun tulee hyväntekeväisyyslisä kartuttaaksemme Amelia Earhart -stipendirahastoa, joka jakaa vuosittain 30 stipendiä avaruuteen tai lentämiseen liittyvien väitöskirjojen tekoon. Alueen kerhot päättävät yhdessä lisäyksestä.

Ilmoittautuminen: Oman kerhon nimeämälle jäsenelle 31.1.2024 mennessä.

Anja Kuosa, anja.kuosa@gmail.com kokoaa yhteen eri kerhoista osallistuvien määrän.

 

TULE MUKAAN, LUVASSA ON MIELENKIINTOINEN ILTA!

 


Tapahtuman tiedot

  • Aika:

Share This