Kaikille avoin maksuton naisten turvallisuusilta: VERKON VAARAT JA NIIDEN VÄLTTÄMINEN

Aika: Maanantai 29.4.2019 kello 17.30 alkaen.
Paikka: Pääkirjasto Apila, Jaaksi-sali, Alvar Aallon katu 14, Seinäjoki.

Verkon vaarat voi välttää olemalla tietoinen niistä.

Kun tiedämme, mitä vaaroja verkossa voi kohdata, voimme tarvittaessa tunnistaa ne ja suojautua niiltä”, sanoo FT, tietokirjailija Ari Haasio. Hän on kirjoittanut aiheesta kaksi kirjaa Netin pimeä puoli ja Verkkorikokset. Haasio puhuu näistä aiheista Naisten turvallisuusillassa. Erityisesti käsitellään sosiaalisen median kautta tapahtuvaa lasten houkuttelua seksuaalisissa tarkoituksissa sekä kaikenikäisiin kohdistuvia huijauksia ja niiltä suojautumista.

Ylikonstaapeli Pyry Luomala tulee kertomaan kokemuksiaan ankkuripoliisina ja somepoliisina Seinäjoella. Hän tutkii työkseen lasten ja nuorten tekemiä sekä lapsiin kohdistuvia rikoksia. Sosialisen median kautta tapahtuvat kunnianloukkaukset ja laittomat uhkaukset työllistävät yhä enemmän myös nuorten kanssa toimivaa poliisia.

Osana ankkuritiimiä Luomala pyrkii ennaltaehkäisemään rikoksia ja syrjäytymistä yhdessä sosiaali- ja nuorisotyön ammattilaisten ja perheiden kanssa. Luomala tekee työtään myös Facebookin ja Instagramin kautta ja saa sitä kautta nuorilta yhteydenottoja ja voi välittää tietoa.

Tilaisuuden tarjoavat Seinäjoen Zonta-kerho ja Seinäjoen kaupunginkirjasto. Tapahtuma on aivan kaikille avoin ja maksuton.

Somepoliisi Pyry Luomala sekä tietokirjailija Ari Haasio: