PERUTTU KORONATILANTEEN VUOKSI: Helvin päivän turvallisuusilta

Klikkaa kuvaa, niin pääset tapahtumakalenteriin ja tarkkoihin tietoihin!

Hattukokous kerhon kevään kohokohta

Seinäjoen Zonta-kerhon toiminta on ollut vilkasta koronakeväästä huolimatta ja kerho onkin kokoontunut sähköisesti sekä hallituksen kokouksiin että kuukausikokouksiin, joihin aina koko kerho on kutsuttuna. Kerho on kevään aikana lahjoittanut rahaa mm. Etelä-Pohjanmaan turvakodille Zontan omien lahjoituskohteiden

lisäksi. Lahjoitusten tarkoituksena on tukea toimintaa, joka kohdistuu erityisesti naisten- ja tyttöjen hyvinvoinin kehittämiseen sekä naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan sekä ihmisoikeusrikkomusten vähentämiseen.

 

Hattukokous

Zontat kannustavat tyttöjä matemaattis-luonnontieteellisille aloille

Seinäjoen Zonta-kerho kannustaa tyttöjä matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opiskeluun stipendeillä ja kerhotoiminnalla. Zontat muistivat stipendeillä matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa kunnostautuneita kahdeksasluokkalaisia tyttöjä jokaiselta Seinäjoen yläasteelta. Zontat myös tukevat Seinäjoella syksyllä alkavaa ZAU-kerhotoimintaa, jonka tarkoituksena on innostaa tyttöjä vähemmän suosituille aloille. Kerhoja vetäjinä toimivat koulutetut ohjaajat LUMA-keskus Suomen taustayliopistoista.

  • On hienoa, että nuoria tyttöjä kannustetaan myös “ei-perinteisille naisten aloille”. Kaikki alat naisistuvat, mutta ehkä tekniset alat hitaammin. On tärkeää, että nuoria naisia kannustetaan rikkomaan opittuja rooleja, kertoo Seinäjoen lyseon rehtori Kaisa Isotalo.

Seinäjoen Zonta-kerhon stipendin saivat Seinäjoen yhteiskoulusta Vilma Kjäll, Nurmon ylä-asteelta Nea-Kirsikka Jatkola, Pruukin ylä- asteelta Vilma Autere, Seinäjoen Lyseosta Mette Talvitie, Ylistaron ylä-asteelta Sofia Varismäki sekä Toivolanrannan ylä-asteelta Jenna Ojaniemi.

 

Zonta antaa uskallusta

Zonta International -järjestö täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään valtakunnallinen ZAU-kampanja (Zonta Antaa Uskallusta). Kampanjan tavoitteena on lisätä tyttöjen kiinnostusta matemaattis-luonnontieteellisille aloille ja teknologiaan sekä oikaista vääristymää ammattien jakautumisessa miesten ja naisten töihin. Samalla kasvatetaan ”naisen euroa” tulevaisuudessa.

ZAU-kampanja toteutetaan yhdessä LUMA-keskus Suomen kanssa. Tämän 12 yliopiston muodostaman verkoston tavoitteena on innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian harrastamiseen sekä opiskeluun uusien tiede- ja teknologiakasvatuksen innovaatioiden avulla. Kerhotoimintaa järjestetään sekä eri puolilla maata että virtuaalisesti. Tavoitteena on 100 kerhoa ja 1 000 kerholaista. Kerhoja käynnistettiin vuonna 2018 ja Seinäjoki pääsee mukaan ensi syksynä.

Zonta International on johtava, eri alojen ammattilaisten muodostama maailmanlaajuinen järjestö, joka voimaannuttaa naisia kaikkialla maailmassa palvelu- ja vaikuttamistyön avulla.

Seinäjoen Zonta-kerho on toiminut 40-vuotta naisten ja tyttöjen aseman parantamiseksi sekä kansainvälisesti että paikallisesti. Toiminnan keskeisiä kohdealueita ovat koulutus, terveys, oikeudellinen ja taloudellinen asema sekä väkivallan ehkäiseminen. Seinäjoella on tuettu esimerkiksi turvakodin toimintaa. Kerhossa on noin 30 jäsentä uudet kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Lisätietoja: Taina Junttila
Puheenjohtaja, Seinäjo
en Zonta-kerho
puh. 040 8300 482, FB