Zonta Says NO-päivä 25.11.2021

Kotkan Zontakerho ry:n tiedote 17.11.2021

Miten käy Afganistanin naisten ja tyttöjen? – Kotkan Zontakerho ry:n tapahtumassa keskustellaan, mitä Talebanin vallassa tapahtuu

Taleban sai Afganistanin valtaansa elokuussa 2021. Sen jälkeen varsinkin tyttöjen ja naisten tulevaisuus on ollut uhattuna. Koulunkäynti ja työnteko ovat muuttuneet vaikeiksi tai mahdottomiksi.

Miten käy Afganistanin tyttöjen ja naisten? Mitä Talebanin hallitsemassa maassa tapahtuu? Mitä saamme tietää? Voimmeko vaikuttaa mihinkään?

Afganistan on teemana Kotkan Zontakerho ry:n järjestämässä keskustelutilaisuudessa 25.11. Tapahtuma liittyy tuolloin vietettävään kansainväliseen Zonta Says NO -päivään. Vuosittain toistuvan päivän viestinä on vastustaa kaikkea naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Tänä vuonna Kotkan kerho halusi suunnata katseensa Afganistaniin.

Kaikille avoimessa tilaisuudessa alustajina ovat rauhanturvaaja Esa Pärnä, Afganistanista Suomeen muuttanut Reza Rahmani ja paikallisia maahanmuuttajatyön asiantuntijoita.

Paikkana on Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly (Gutzeitintie 14, Kotka). Tilaisuus alkaa kello 18.

Zonta Says No -päivän tiimoilta Sapokan vesipuisto saa oranssin valaistuksen, joka jatkuu 5.12. saakka. Oranssi on maailmanlaajuisesti käytettävä naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen väri. Sitä käyttävät tässä merkityksessä monet tahot, muun muassa Yhdistyneet kansakunnat.