Mussalon koulun zau-kerhon päättäjäiset

Mussalon koulun päättäjäiset 24.11 päättyi ulkona pidettävään cokis-tulivuorenpurkaukseen, jonka jälkeen siirryttiin sisätiloihin tekemään karkkikoetta ja jakamaan diplomit. Riitta Relander-Horo kertoi muutamalla sanalla zau-kerhon tavoitteista, kiitti oppilaita ja kerhon ohjaajaa Anne Sanfordia. Zau-kerholaiset olisivat mieluusti jatkaneet vielä kerhotoiminnassa mukana.

 

 

 

 

 

 

 

 

Korkeakosken koulun Zau-kerho vietti päättäjäisiä

Korkeakosken koulu vietti eilen ZAU-kerhon päättäjäisiä! Kaikki tuntui onnistuvan todella hyvin, vaikka korona aiheuttikin omat haasteensa.Ilo ja kiitollisuus oli molemmin puoleista! Viimeinen kerhokerta oli oikein mukava ja oppilaat eivät olisi halunneet kerhon loppuvan.

 

 

 

 

 

 

Naisten Linja Suomessa yhdistyksen toiminnanjohtaja Hanni Kangasmäki vieraili näyttelyssämme

 

Naisten Linja Suomessa ry on yhdistys, joka tarjoaa matalan kynnyksen tukea kaiken ikäisille väkivaltaa kokeneille tai väkivallasta huolestuneille naisille ja tytöille.

Yhdistyksellä on maksuton tukinumero 0800 02400, johon vastaavat koulutetut vapaaehtoiset naiset, jotka ovat valmiita tukemaan.

Yhdistyksen toiminnanjohtaja Hanni Kangasmäki vieraili näyttelyssämme ja kertoi yhdistyksensä toiminnasta,

 

 

 

He eivät ole enää täällä-näyttely kirjastolla 25.11.-10.12.2020

Zonta Says no- näyttelymme kirjastolla.

Artikkeli aiheesta myös Kymen Sanomien verkkosivulla 29.11.

   

 

Zonta says no tapahtuma Kotkan kirjastolla 25.11-10.12.2020

 

 

 

 

 

 

He eivät ole enää täällä

Esillä olevat vaatekerrat viittaavat naisiin, jotka ovat vuoden aikana kuolleetavio- tai avopuolisonsa,seurustelukumppaninsa tai entisen kumppaninsa surmaamina.

Kumppaninsa tai entisen kumppaninsa pahoinpitelemistä naisista kuolee väkivallan seurauksena vuosittain 15 – 17. Myös miehiä kuolee, mutta heitä on uhreina olennaisesti vähemmän.

Vuonna 2019 silloisen tai entisen kumppaninsa surmaamaksi joutui ennakkotiedon mukaan 16 naista ja neljä miestä.

Pari- ja lähisuhdeväkivallan uhreja on kaikkiaan tuhansittain. Vuonna 2019 viranomaisten tietoon tuli Suomessa 10 600 tapausta. 5 800 tapauksessa oli tekijä oli uhrin silloinen tai entinen puoliso tai seurustelukumppani. Valtaosa uhreista oli naisia.

Läheskään kaikkea väkivaltaa ei ilmoiteta viranomaisille.

Suomen hallituksen tasa-arvo-ohjelman mukaan naisiin kohdistuva väkivalta on yksi Suomen suurimmista ihmisoikeusongelmista.

* * *

Näyttelyn on järjestänyt Kotkan Zontakerho ry. Se liittyy kansainväliseen Zonta Says No -päivään, joka on 25.11. Kampanjan viestinä on vastustaa kaikkea naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, mikä muutenkin kuuluu Zonta International -järjestön tavoitteisiin.