Mikä Zonta?
Hei,
ehkä olet törmännyt Zonta-järjestöön joskus ja ihmetellyt, että mikä ihmeen zonta? No, Zonta-järjestö on maailmanlaajuinen naisia ja tyttöjä tukeva järjestö. Työtä tehdään kansallisesti ja kansainvälisesti yli 60 maassa. Jokaisessa maassa toimii useita kerhoja, niin myös Suomessa ja Jyväskylän Zonta-kerho on yksi niistä.
Toimintamme perustuu vapaaehtoisuuteen ja tahtoon rakentaa parempaa maailmaa naisille ja tytöille, sillä meidän mielestämme naisten ja tyttöjen aseman parantaminen parantaa kaikkien ihmisoikeuksia.
Teemme työtämme monin eri tavoin, mutta tärkeimpänä on vaikuttamis- ja varainkeruutyö. Vaikuttamistyötä teemme erilaisin tapahtumin ja tempauksin. Ja koska raha on ratkaiseva tekijä monessa kohtaa, keräämme myös varoja, jotka sitten jaamme hyväntekeväisyyskohteisiimme meillä ja maailmalla. Zonta-järjestöön lahjoitettavat varat menevät aidosti ja oikeasti suoraan kohteeseen eikä siitä välistä oteta käytännössä mitään.
Löydät paljon lisätietoa niin kansallisilta kuin kansainvälisiltäkin sivuilta.
Ja meillä on myös hieno esittelyvideo, kannattaa katsoa!
Tule rohkeasti mukaan toimintaamme, Zonta-spirit vie kerta kaikkiaan mennessään. Voit olla yhteydessä vaikkapa puheenjohtajaamme Marjaanaan jyvaskyla@zonta.fi tai sitten alueemme aluejohtajaan Jenniin, jenni.koivumaki@zonta.fi, jos toiminta kiinnostaa. Kokoonnumme kerran kuukaudessa ja kokouksiimme voi tulla ihan vaan tutustumaan ensin. Heti ei tarvitse olla sitoutumassa vaan voi hetken ihmetellä.
Tervetuloa rakentamaan parempaa tulevaisuutta!
Fouga valaistiin oranssien päivien teeman mukaisesti Kauhavalla
Kansainvälinen päivä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi eli Oranssit päivät jatkuvat 16 päivää aina 10.12. asti.
Oranssien päivien tarkoituksena on edistää tietoisuutta naisiin kohdistuvan väkivallan teemoista.
Naiset kokevat väkivaltaa monin tavoin, niin fyysisesti, psyykkisesti kuin seksuaalisestikin.
Väkivalta voi olla lähisuhde- ja perheväkivaltaa, kuten psykologista alistamista, parisuhteessa tapahtuvaa raiskausta, lyömistä ja pahoinpitelyä tai seksuaalista häirintää, lasten seksuaalista hyväksikäyttöä, avioliittoon pakottamista, digitaalisessa mediassa tapahtuvaa häirintää tai vainoamista. Se voi myös olla ihmiskauppaan liittyvää alistamista ja seksuaalista hyväksikäyttöä tai tyttöjen sukuelinten silpomista, lapsiavioliittoja tai muuta ns. kunniaan liittyvää väkivaltaa.
Yksi Zonta-kerhon jäsenistä on tehnyt yhteistyötä Lentosotakoulun Killan kanssa Kauhavalla, jossa FM-12 valaistiin oranssein värein.
Kiitos hyvästä ja tärkeästä yhteistyöstä Kauhavan suuntaan!
Härmänmaan alueen paikallislehti Komiat uutisoi niin ikään oransseista päivistä.
Kirjoittanut: Jenni Koivumäki VAD4
Kansainvälinen päivä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi 25.11.2023
Zonta Says NO -installaatio nähtävillä Mataralla
Jyväskylän Zonta-kerho on ollut tänä vuonna aktiivisesti edistämässä Zonta Says No to Violence Against Women -kampanjaa.
Jyväskylän Zonta-kerho teki 16 oranssin päivän ajaksi tietoisku-installaation Mataralle (Matarankatu 6B) yhteistyössä Kansalaistoiminnankeskus Mataran, Jyväskylän kaupungin ja Keski-Suomen hyvinvointialueen kanssa.
Installaatio sisältää faktatietoa naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Suomessa naiset kohtaavat lähisuhdeväkivaltaa EU-maista toiseksi eniten. Parisuhteessa olleista naisista lähes kolmannes on kokenut nykyisen tai entisen kumppanin tekemää väkivaltaa. Naisiin kohdistuva väkivalta voi olla fyysistä, psyykkistä tai seksuaalista. Se voi olla lähisuhde- ja perheväkivaltaa, kuten psykologista alistamista, parisuhteessa tapahtuvaa raiskausta, lyömistä ja pahoinpitelyä tai seksuaalista häirintää, lasten seksuaalista hyväksikäyttöä, avioliittoon pakottamista, digitaalisessa mediassa tapahtuvaa häirintää tai vainoamista. Se voi myös olla ihmiskauppaan liittyvää alistamista ja seksuaalista hyväksikäyttöä tai tyttöjen sukuelinten silpomista, lapsiavioliittoja tai muuta ns. kunniaan liittyvää väkivaltaa.
Voit antaa tukesi ja lahjoittaa Zontien tukemille hankkeille sekä MobilePayn että zontien lahjoitussivujen kautta.
Kirjoittanut: Jenni Koivumäki VAD4