Den välmående kvinnan – Hyvinvoiva nainen

EN EFTERMIDDAG FÖR KVINNOR – NAISTEN ILTAPÄIVÄ
7.3.2020 kl 13:00-16:00 Hangö Stadshuset / Hangon Kaupungintalo

 

Hangon Zontakerho järjestää naisten iltapäivän teemalla ”Hyvinvoiva nainen”. Tule viettämään kanssamme rentouttava iltapäivä ja kuulemaan eri alojen asiantuntijoiden luentoja aiheinaan naisen elämä, hyvinvointi ja terveys eri näkökulmista.

Hangö Zonta klubb ordnar en eftermiddag för kvinnor med temat ”Den välmående kvinnan”. Kom och koppla av med oss en eftermiddag och lyssna på sakkunniga experter inom olika områden, som talar om kvinnans liv, välmående och hälsa från olika perspektiv.

Puhujina tapahtumassa ovat: Teija Varsanpää – Life coach (Hoitoympyrä), Lääket.lis. Åsa Westerlund – koululaakäri, Raaseporin kunta,  Sari Vannas  – Fysioterapeutti, Personal trainer (Tila ja Olo) ja dosentti, gynekologi Viveca Söderström-Anttila.

Våra sakkunniga talare är:  Teija Varsanpää – Life coach (Hoitoympyrä), Med.lic. Åsa Westerlund – Skolläkare i Raseborg,  Sari Vannas –Fysioterapeutti, Personal trainer (Tila ja Olo)  och docent, gynekolog Viveca Söderström-Anttila.

På pausen kan du dricka ett glas skumvin och mingla bland vänner och bekanta! Tauolla voit nauttia lasin kuohuviiniä ja seurustella ystävien ja tuttavien kanssa!

Inträde 10€ inkluderar en smoothie. Biljetten deltar i utlottningen av en fin Zonta-produktkorg (värd ca 150€). I pausen säljer vi också skumvin ja och lotter (vinst delikatesskorgar).

Sisäänpääsymaksuun 10€ sisältyy smoothie. Pääsylippu osallistuu upean Zonta-tuotekorin arvontaan (arvo 150€). Tauolla myymme myös kuohuviiniä ja arpoja (voittona herkkukoreja).

Program / Ohjelma:

13:00  Tervetuloa – Välkommen, Nina Näsänen Hangö-Hanko Zonta Club puheenjohtaja/ordförande

13:05  Den mogna kvinnans liv – Kypsän naisen elämäAsiaa mm vaihdevuosista ja hormonihoidoista. Bl a om övergångsåldern och hormonbehandling – Docent, gynekolog Viveca Söderström-Anttila (kaksikielinen-tvåspråkig)

13:40  Ihana elämä – Löydä parhaat puolesi ja loistaTeija Varsanpää, Life coach

14:10  Tanssia / Dans – Baletti- ja liikuntakoulu Hannele Soulasmaa

14:20-15:00  Tauko-Paus

  • Kuohuviinimyynti – Försäljning av skumvin
  • Arpajaiset – lotteri (voittona herkkukoreja – vinst delikatesskorgar)
  • Voit testauttaa suorien vatsalihasten erkauman – Du kan testa om du har magmuskeldelning (Sari Vannas)
  • Du kan bekanta dig med hur man undersöker brösten med ett konstgjort bröst. Voit opetella rintojen tutkimista keinotekoisella rinnalla.

15:00  Liikunnallinen nainen – Den aktiva kvinnan. Helppoja arkiliikuntaharjoituksia ja vinkkejä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseenSari Vannas, fysioterapeutti, personal trainer

15:30  Flickornas liv och utmaningar i skolvärlden / Tyttöjen elämästä ja vaatimuksista koulumaailmassa – Åsa Westerlund, skolläkare / koululääkäri (kaksikielinen-tvåspråkig)

16:00 Arpajaisten arvonta – Vinstdragning

Tapahtuma on kaksikielinen / Evenemanget är tvåspråkigt. Liput / Biljetter 10€ (Tias Bok eller på plats/ Tian Kirjasta tai paikan päältä)

Tapahtuman tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Dagens intäkter doneras i sin helhet till välgörenhet.

Järjestäjä / Arrangör: Zonta Club of Hangö-Hanko

Zonta Club of Hangö-Hanko

Hangö-Hanko Zonta Club ry on palveluorganisaatio, joka toimii Zonta Internationalin periaatteiden mukaan. Zontan pääasiallinen tavoite on parantaa tyttöjen ja naisten asemaa maailmassa  palvelu- ja vaikuttamistyön avulla, ja voimaannuttaa naisia kaikkialla maailmassa. Jäsenet edustavat erilaisia ammattikuntia ja teemme aktiivista jäsenhankintaa tavoitteena saada klubiimme uusia jäseniä – jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaan ole yhteydessä meihin!

Kerhon jäsenet toimivat aktiivisesti eri toimikunnissa ja projekteissa. Perinteisesti Hangon Zonta kerho on järjestänyt joka kevät Hyvän Olon Päivä / Må Bra Dagen -tapahtuman, jolla keräämme varoja paikalliseen ja kansainväliseen hyväntekeväisyyteen naisten hyväksi.

Kokoonnumme kerran kuussa kuukauden ensimmäisenä tiistaina. Joulukuussa on joulujuhlat ja toukokuussa on yhteiskokous Raaseporin Zontien kanssa.

Lue lisää

Zonta Says No -tapahtuma Hangossa 27.11.2019

Vuosittain toteutetaan 16 päivää kestävä Zonta Says No -kampanja sukupuoleen kohdistuvaa väkivaltaa vastaan marraskuun 25. päivästä joulukuun 10. päivään. Kampanjan aikana Zonta-kerhot ja Zontan jäsenet kaikkialla maailmassa toimivat ja vaikuttavat lopettaakseen sukupuoleen kohdistuvan väkivallan sen kaikissa muodoissa.

 

Hangon Zonta-kerho järjestää keskiviikkona 27.11. tapahtuman Kaupungintalon lämpiössä klo 18 alkaen. Kolme asiantuntevaa naista kertoo eri näkökulmista millaista väkivaltaa naiset Suomessa valitettavasti kohtaavat.

Luentojen aiheet ja luennoitsijat ovat:

  • Istanbulin sopimus, joka on naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja torjumisesta Istanbulissa 2011 tehty Euroopan neuvoston yleissopimusLeena Leikas, asiantuntija, Ihmisoikeuskeskus
  • Käytännön työ naisiin kohdistuvan väkivallan ja lähisuhdeväkivallan uhrien parissaKatja Ståhlberg, ohjaaja, Villa Familian turvakoti
  • Lähisuhdeväkivalta ja iäkkäät naisetSirkka Perttu, terveydenhuollon maisteri, Voimaa Vanhuuteen

Tilaisuus on ilmainen ja kaikille avoin. Kysymyksiä voi esittää myös ruotsiksi. Tapahtumassa on myynnissä virvokkeita ja Zonta-tuotteita sekä mahdollisuus osallistua arvontaan.

Hangon kirjaston alakerrassa on 25.11.–10.12. esillä ÄLÄ LYÖ valokuvanäyttely – 10 kuvaa ja tarinaa naisten kokemasta perhe- ja lähisuhdeväkivallasta. Näyttely kuuluu osana Johanna Karen valokuvataide konseptiin KATSO IHMINEN™.

 

Foto: Paulina Rökman

Zonta Club of Hangö-Hanko facebookissa:  https://www.facebook.com/ZontaHanko/