Zonta Club of Hangö-Hanko

Hangö-Hanko Zonta Club ry on palveluorganisaatio, joka toimii Zonta Internationalin periaatteiden mukaan. Zontan pääasiallinen tavoite on parantaa tyttöjen ja naisten asemaa maailmassa  palvelu- ja vaikuttamistyön avulla, ja voimaannuttaa naisia kaikkialla maailmassa. Jäsenet edustavat erilaisia ammattikuntia ja teemme aktiivista jäsenhankintaa tavoitteena saada klubiimme uusia jäseniä – jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaan ole yhteydessä meihin!

Kerhon jäsenet toimivat aktiivisesti eri toimikunnissa ja projekteissa. Perinteisesti Hangon Zonta kerho on järjestänyt joka kevät Hyvän Olon Päivä / Må Bra Dagen -tapahtuman, jolla keräämme varoja paikalliseen ja kansainväliseen hyväntekeväisyyteen naisten hyväksi.

Kokoonnumme kerran kuussa kuukauden ensimmäisenä tiistaina. Joulukuussa on joulujuhlat ja toukokuussa on yhteiskokous Raaseporin Zontien kanssa.

Lue lisää

Zonta Says No -tapahtuma Hangossa 27.11.2019

Vuosittain toteutetaan 16 päivää kestävä Zonta Says No -kampanja sukupuoleen kohdistuvaa väkivaltaa vastaan marraskuun 25. päivästä joulukuun 10. päivään. Kampanjan aikana Zonta-kerhot ja Zontan jäsenet kaikkialla maailmassa toimivat ja vaikuttavat lopettaakseen sukupuoleen kohdistuvan väkivallan sen kaikissa muodoissa.

 

Hangon Zonta-kerho järjestää keskiviikkona 27.11. tapahtuman Kaupungintalon lämpiössä klo 18 alkaen. Kolme asiantuntevaa naista kertoo eri näkökulmista millaista väkivaltaa naiset Suomessa valitettavasti kohtaavat.

Luentojen aiheet ja luennoitsijat ovat:

  • Istanbulin sopimus, joka on naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja torjumisesta Istanbulissa 2011 tehty Euroopan neuvoston yleissopimusLeena Leikas, asiantuntija, Ihmisoikeuskeskus
  • Käytännön työ naisiin kohdistuvan väkivallan ja lähisuhdeväkivallan uhrien parissaKatja Ståhlberg, ohjaaja, Villa Familian turvakoti
  • Lähisuhdeväkivalta ja iäkkäät naisetSirkka Perttu, terveydenhuollon maisteri, Voimaa Vanhuuteen

Tilaisuus on ilmainen ja kaikille avoin. Kysymyksiä voi esittää myös ruotsiksi. Tapahtumassa on myynnissä virvokkeita ja Zonta-tuotteita sekä mahdollisuus osallistua arvontaan.

Hangon kirjaston alakerrassa on 25.11.–10.12. esillä ÄLÄ LYÖ valokuvanäyttely – 10 kuvaa ja tarinaa naisten kokemasta perhe- ja lähisuhdeväkivallasta. Näyttely kuuluu osana Johanna Karen valokuvataide konseptiin KATSO IHMINEN™.

 

Hangon Zonta klubin hyväntekeväisyysbrunssi ja -konsertti 2018

      

Hangö-Hanko Zonta club avasi ”16 days of activism”-kauden 25.11.2018 järjestämällä ravintola Origon luxusbrunssin. Tarjolla oli parikymmentä lajia syötävää, tuoremehuja, juustoja ja jälkiruokana porkkana- ja suklaakakkua, ja kuohuvaa sai ostaa palan painikkeeksi.

Lue lisää

Foto: Paulina Rökman

Zonta Club of Hangö-Hanko facebookissa:  https://www.facebook.com/ZontaHanko/