Puita Oolannin puistoon

Haminan Zonta-kerho on lahjoittanut ja istuttanut syksyllä 2021 puita upeaan, uuteen Oolanninpuistoon Haminan merenrantamaisemaan. Puut ovat kyynelkoivu ja Kevätsuudelma -kirsikka, kaksi pensaszembraa ja Ruususen uni -atsaleat Mustilasta.

Puu kuvastaa elämää. Juureton puu ei elä. Me Zonta-naiset haluamme olla tuomassa hyvää kasvualustaa maailman naisille. Tuomme esille sitä, kuinka merkittävässä roolissa ihmiseksi kasvussa on hyvä ja hedelmällinen yhteys muiden kanssa. Vaikutamme ja toimimme sekä huolehdimme toisistamme. Jaamme hyvää ”zontaa” josta on loistava ponnistaa! Kasvakoon nämä kasvit ja puut esimerkkinä siitä.

Haminan Zonta-kerhon omana palvelukohteena oli 2017 sosiaalinen voimaantuminen eläinten avulla -palveluprojekti. Toiminta perustui Green Care –malliin ja siinä erityisesti sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan. Toiminnan tavoitteena on ennaltaehkäisevä ja/tai korjaava vaikutus. Toiminnassa kasvatetaan kestävän kehityksen mukaiseen elämäntapaan. Vastuullisena ohjaajana toimii toimintaan koulutuksen saanut yrittäjä.