Haminan Zonta-kerhon perinteinen ”zontatempaus”

Haminan Zonta-kerholla on jo vuosien keväinen perinne hyväntekeväisyysvarojen kartuttamiseksi, nimittäin sen itsensä hevosenlannan pussitus ja myynti. Tänä vuonna(kaan) ei päästy kevätmarkkinoille, joten tuotetta myytiin ennakkoon ja sitten talkoiltiin pussit täyteen tilausten perusteella. Pusseja myytiin taas tänäkin vuonna ilahduttava määrä!

Sää suosi urakkaamme 26.4. ja tuottajiakin muistettiin leivillä ja harjoilla. Talkoolaiset virkistäytyvät Konditoria Huovilan mainioilla munkeilla ja simalla!


TULPPAANITEMPAUS NAISTENPÄIVÄN TEEMALLA 6.3.2021

Haminan Zonta-kerho jakoi sata keltaista tulppaania ja Zonta-esitteitä Haminan keskustan alueen naisille 6.3. ennakkona Naistenpäivälle.
Vastaanotto oli lämmin ja iloinen ja tietoa omasta kerhosta ja koko järjestöstä saatiin eteenpäin. Paikalliset yrittäjätkin saivat tulppaanin.💛
HYVÄÄ KANSAINVÄLISTÄ NAISTENPÄIVÄÄ 8.3.2021!


Kynttilähetki naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan Haminan torilla 25.11.2020.

”Naisiin kohdistuva väkivalta on yksi Suomen suurimmista ihmisoikeusongelmista” toteaa hallituksen tasa-arvo-ohjelma 2020-2023. 

Zonta International on 100 vuoden ajan tehnyt töitä sellaisen maailman eteen, jossa kukaan nainen ei eläisi väkivallan pelossa. “Zonta Says NO to Violence Against Women” – kampanjan tapahtumana Haminan Zonta-kerho järjesti Kynttilähetken Haminan torilla keskiviikkona 25.11.2020. Päivä oli samalla kansainvälinen päivä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Historiallisen kaupunkimme Raatihuone oli valaistu päivän teeman mukaisesti oranssiksi, kuten moni muukin rakennus ympäri Suomea ja maailmaa!


ZONTA SAYS NO!

Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on maailmanlaajuinen ihmisoikeusrikkomus. Zonta International on 100 vuoden ajan tehnyt töitä sellaisen maailman eteen, jossa kukaan nainen ei eläisi väkivallan pelossa.

“Zonta Says NO to Violence Against Women” – kampanjan kautta teemme vaikuttamistyötä 16 aktivisminpäivän aikana 25.11. – 10.12.

Zonta-järjestö on toteuttanut lukuisia paikallisia palveluprojekteja ja maailmanlaajuisesti toimimme yhteistyössä YK:n ja sen alajärjestöjen kanssa, etenkin ZISVAW-ohjelman kautta  (Zonta International Strategies to End Violence against Women).

Euroopan neuvoston sopimus naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja torjumisesta, ns. Istanbulin sopimus, tuli voimaan Suomessa vuonna 2015.

Suomessa naiset kohtaavat lähisuhdeväkivaltaa EU-maista toiseksi eniten. Parisuhteessa olleista naisista lähes kolmannes on kokenut nykyisen tai entisen kumppanin tekemää väkivaltaa.

Naisiin kohdistuva väkivalta voi olla fyysistä, psyykkistä tai seksuaalista. Se voi olla lähisuhde- ja perheväkivaltaa, kuten psykologista alistamista, parisuhteessa tapahtuvaa raiskausta, lyömistä ja pahoinpitelyä tai seksuaalista häirintää, lasten seksuaalista hyväksikäyttöä, avioliittoon pakottamista, digitaalisessa mediassa tapahtuvaa häirintää tai vainoamista. Se voi myös olla ihmiskauppaan liittyvää alistamista ja seksuaalista hyväksikäyttöä tai tyttöjen sukuelinten silpomista, lapsiavioliittoja tai muuta ns. kunniaan liittyvää väkivaltaa. – HALLITUKSEN TASA-ARVO-OHJELMA 2020-2023