”Naisiin kohdistuva väkivalta on yksi Suomen suurimmista ihmisoikeusongelmista ”

Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on maailmanlaajuinen ihmisoikeusrikkomus. Zonta International on 100 vuoden ajan tehnyt töitä sellaisen maailman eteen, jossa kukaan nainen ei eläisi väkivallan pelossa.

Vaikuttamistyötä teemme “Zonta Says NO to Violence Against Women” – kampanjan kautta 16 aktivisminpäivän aikana 25.11. – 10.12.2021.

Haminan Zonta-kerho tekee näkyväksi Zonta Says NO to Violence Against Woman -kampanjaa kenkäinstallaatiolla, joka julkistettiin kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. muistuttamaan aiheesta jokaista ohikulkijaa. Kenkien oranssi väri liittyy teemaan kansainvälisesti ja se symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus. Samana päivänä tempaistiin myös oranssein kynttilöin korostamaan päivän tärkeyttä. Myös Haminan Lipputornin huipulla liehui oranssi lippu.


KANSAINVÄLINEN TYTTÖJEN PÄIVÄ 11.10.2021

YK:n yleiskokouksen julistus vuonna 2011 loi uuden YK-teemapäivän, joka tukee kaikkia maailman tyttöjä: heidän oikeuksiaan, heidän kohtaamiaan haasteita ympäri maailmaa ja perusteltuja vaatimuksia luoda heille mahdollisuudet elää ilman syrjintää ja väkivaltaa.

Tyttöjen päivänä 11. lokakuuta edistetään tyttöjen osallistumismahdollisuuksia esimerkiksi tukemalla tyttöjen koulutusta ympäri maailman ja vaatimalla loppua syrjiville ennakkoluuloille.

Jokaisessa rohkeassa naisessa asuu sisällä pieni tyttö. Kuinka tärkeää onkaan, että jokainen pieni tyttö saa kasvaa luottaen siihen, että riittää sellaisena kuin on.


Puita Oolannin puistoon

Haminan Zonta-kerho lahjoitti ja istutti 30.9.2021 puita upeaan, uuteen Oolanninpuistoon Haminan merenrantamaisemaan. Puut ovat kyynelkoivu ja Kevätsuudelma -kirsikka, kaksi pensaszembraa ja Ruususen uni -atsaleat Mustilasta.

Puu kuvastaa elämää. Juureton puu ei elä. Me Zonta-naiset haluamme olla tuomassa hyvää kasvualustaa maailman naisille. Tuomme esille sitä, kuinka merkittävässä roolissa ihmiseksi kasvussa on hyvä ja hedelmällinen yhteys muiden kanssa. Vaikutamme ja toimimme sekä huolehdimme toisistamme. Jaamme hyvää ”zontaa” josta on loistava ponnistaa! Kasvakoon nämä kasvit ja puut esimerkkinä siitä.


Haminan kerhon kausi käynnistyi

Haminan kerhon syyskuun kuukausikokouksen avasi johtava sosiaalityöntekijä Auli Metsälä Kymenlaakson turvakoti Villa Jensenistä. Me Zonta-siskot kuuntelimme hiljaisina Aulin esitystä työstään. Turvakoti antaa suojaa lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille. Toteamme kaikki yhdessä:

” Te Auli teette upeaa ja elintärkeää työtä” Kiitos vierailusta 💛


Lahjoitus Kymenlaakson turvakoti Villa Jensenille

Lahjoituskohteita pohtiessamme nousi esiin Kymenlaakson Turvakoti Villa Jensenin arvokas työ. Kymenlaakson turvakoti Villa Jensen on kodinomainen paikka, jossa lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokenut saa suojan ja ammatillista apua väkivallan loppumiseksi. Turvakodista saa kriisiapua äkilliseen tilanteeseen, ohjausta ja neuvontaa sekä tukea ja tietoa myös käytännön asioiden järjestämiseen. Lahjoitimme Villa Jenseniin heidän toiveensa huomioiden riippukeinun ja painopeiton. Kauppias Tuomas Strömberg Stemmasta lahjoitti yhteistyössä kanssamme vielä lisäksi yhden painopeiton.

Kuvassa Tuomas Strömberg, Tuula Silander, Villa Jensenin edustaja Auli Metsälä ja Leena Torna-Parikka.


Haminan Zonta-kerhon perinteinen ”zontatempaus”

Haminan Zonta-kerholla on jo vuosien keväinen perinne hyväntekeväisyysvarojen kartuttamiseksi, nimittäin sen itsensä hevosenlannan pussitus ja myynti. Tänä vuonna(kaan) ei päästy kevätmarkkinoille, joten tuotetta myytiin ennakkoon ja sitten talkoiltiin pussit täyteen tilausten perusteella. Pusseja myytiin taas tänäkin vuonna ilahduttava määrä!

Sää suosi urakkaamme 26.4. ja tuottajiakin muistettiin leivillä ja harjoilla. Talkoolaiset virkistäytyvät Konditoria Huovilan mainioilla munkeilla ja simalla!


TULPPAANITEMPAUS NAISTENPÄIVÄN TEEMALLA 6.3.2021

Haminan Zonta-kerho jakoi sata keltaista tulppaania ja Zonta-esitteitä Haminan keskustan alueen naisille 6.3. ennakkona Naistenpäivälle.
Vastaanotto oli lämmin ja iloinen ja tietoa omasta kerhosta ja koko järjestöstä saatiin eteenpäin. Paikalliset yrittäjätkin saivat tulppaanin.💛
HYVÄÄ KANSAINVÄLISTÄ NAISTENPÄIVÄÄ 8.3.2021!


Kynttilähetki naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan Haminan torilla 25.11.2020.

”Naisiin kohdistuva väkivalta on yksi Suomen suurimmista ihmisoikeusongelmista” toteaa hallituksen tasa-arvo-ohjelma 2020-2023. 

Zonta International on 100 vuoden ajan tehnyt töitä sellaisen maailman eteen, jossa kukaan nainen ei eläisi väkivallan pelossa. “Zonta Says NO to Violence Against Women” – kampanjan tapahtumana Haminan Zonta-kerho järjesti Kynttilähetken Haminan torilla keskiviikkona 25.11.2020. Päivä oli samalla kansainvälinen päivä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Historiallisen kaupunkimme Raatihuone oli valaistu päivän teeman mukaisesti oranssiksi, kuten moni muukin rakennus ympäri Suomea ja maailmaa!