Kuukausikokous 6.2.2020 keräsi Zonta-siskoja yhteen!

Helmikuun ensimmäinen torstai kokosi yhteen Zonta-siskoja Haminasta, Kotkasta ja Kouvolasta historialliselle Haminan Varuskuntakerholle. Haminan kerhon kutsomana piirin Naisten Oikeuksien toimikunnan puheenjohtaja Lea Adolfsson toi tervehdyksen toimikunnasta ja kertoi toimikunnan tehtävistä, toiminnasta ja vaikuttamistyöstä. Muistutamme, että Naisten Oikeuksien toimikunta koordinoi piirin tasolla toimia, joilla vaikutetaan lainsäädäntöön, naisten oikeuksiin ja tasa-arvoon noudattaen Zonta International:n hallituksen ja Naisten Oikeuksien toimikunnan linjauksia.

Illassamme oli mukana myös Anne-Maj Paldanius-Rehn Raseborg-Raaseporin Zonta-kerhosta. Hän tulee toimimaan tulevalla kaudella Lisa Andström -toimikunnan puheenjohtajana. Toimikunta on merkityksellinen erityisesti Haminan Zonta-kerholle, toimihan laivameklari Lisa Andström kerhon jäsenenä useita vuosia ja sai mukaansa toimintaan myös Kaija Wischtukatin, joka on kirjoittanut kirjan Lisa Andströmin elämästä. Suomen Laivameklariliitto täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja on pyytänyt Kaija Wischtukatilta ja Haminan kerholta luvan käyttää kirjasta otteita omissa juhlajulkaisuissaan. Lupa on heille ilolla myönnetty.

Haminan kerholla on pysyvä jäsenyys Lisa Andström -toimikunnassa. Kerhon melko tuoreena perinteenä on Lisa Andströmin aikanaan Kaija Wischtukatille ja Kaijan sitten kerholle lahjoittaman sormuksen luovuttaminen kulloinkin toimikunnan jäsenenä toimivalle Zonta-siskolle. Nyt tulevan kauden Lisa Andström -toimikunnan jäsen Satu Lepistö vastaanotti sormuksen.


Haminan Zonta-kerhon kuulumisia

Haminan kerhon toimintakausi 2019-2020 alkoi syksyllä mukavasti jäsenten kuulumisilla, jonka aikoinaan 1990-luvun alussa aloitti silloinen presidentti Pirkko Suomalainen. Perinne hävisi jossain vaiheessa, mutta nyt se on palautettu jäsenten toivomuksesta. Tammikuun kokouksessa kuulemme jälleen uudet kuulumiset.

Syksyn kokouksissa on esitelty toimikuntia, jotka ovat tärkeitä kerhomme tukipilareita. Jokainen toimikunta tekee arvokasta työtä. Merkittävänä asiana syksyltä mainittakoon myös kerhon puheenjohtajan vaihtuminen, puheenjohtajan merkin ja ”nuijan” Leena Torna-Parikka vastaanotti väistyvältä puheenjohtajalta Maritta Haapalalta lokakuun kuukausikokouksessa.

Zonta International -järjestön 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi toteutettu Suomen kerhojen projekti ZAU -kampanja (Zonta Antaa Uskallusta) toi Haminaan oman kerhon Vehkalahden kouluun.

Kevätkaudella 2020 Piirin Naisten oikeuksien toimikunnan puheenjohtaja Lea Adolfsson saapuu vieraaksemme. Paljon muitakin päivämääriä on jo tiedossa!

Anni Cleve totesi kerhomme 40-vuotishistoriikissä pikkujouluista näin: ” Olen ajatellut, että joskus voisi olla kirkkokonserttikin paikallaan, vaikkapa syksyllä, kun on pimeätä ja harmaata.” Tänä vuonna pastori Jaana Kivekkään hartaustuokio ja lämminhenkinen pikkujoulujuhlamme toi valoa, rauhaa ja yhteenkuuluvuutta syksyn pimeyteen.

Tähän edellä kerrottuun puheenjohtaja Leena Torna-Parikka tiivisti kerhon syksyä ja tulevaa.

Yhteinen Zonta-matkamme jatkuu! Onnea Vuodelle 2020!


Syksyistä ulkoilua yhdessä!

”Vie vanhus ulos – kampanjan merkeissä Vanhusten viikolla 10.10.2019 Kellokallion palvelukeskuksen asukkaita ulkoiluttamaan lähti joukko Haminan Zonta – kerholaisia. Kuljimme yhdessä noin runsaan puolisen tuntia Hevoshaassa ihaillen upeaa syksyn ruskaa. Sää oli suosiollinen ja matka taittui iloisesti rupatellen. Ulkoilu virkistää kaikenikäisiä! Kuvassa osa porukastamme lähtötunnelmissa.”

Teksti ja kuva: Hannele Järvinen


60 -VUOTIAS HAMINAN ZONTA-KERHO

 Haminan Zonta-kerho ry. perustettiin 11.3.1959. Juhlimme siis pyöreitä vuosia yhdessä 100 -vuotiaan Zonta-organisaation kanssa. Omaa merkkipäivää kokoonnuimme viettämään Tanelinkulman juhlatilaan Haminassa. Vierainamme olivat arvoisat Governor Lea Helle sekä alue 3:n aluejohtaja AD Leea Kolehmainen. Heidän lisäksi saimme vieraiksemme ihastuttavia zonta-siskoja lähikerhoista; kummikerho Kotkasta sekä Kouvolasta.ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20
FINLAND & ESTONIA

Zonta International on johtava, eri alojen ammattilaisten muodostama maailmanlaajuinen järjestö, joka voimaannuttaa naisia kaikkialla maailmassa palvelu- ja vaikuttamistyön avulla.