Pukeudu oranssiin ja sytytä kynttilä väkivaltaa vastaan

Porvoon Zontakerho pystytti Kaupunginpuiston tenniskentän aitaan julisteita naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan 25.11.2022.
YK:n kansainvälistä päivää naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi vietetään 25.11. Tuolloin käynnistyy myös ZONTA Says NO to Violence Against Women -kampanja.
Porvoon Zontakerho on mukana kampanjassa. Oranssi väri on kampanjan tunnusväri,  jolla kiinnitetään huomiota naisiin ja tyttöihin kohdistuvaan väkivaltaan. Väri luo myös toivoa ja voimaannuttaa.
Tule tutustumaan julisteisiin ja sytytä kynttilä, jos koet väkivallan vastaisen työn tärkeäksi.
Julisteet maalasi porvoolainen zonta Anitta Ruotsalainen.
Kuvat Seppo J.J. Sirkka/ Eastpress

Zonta-kerhon paikalliset lahjoitukset 2022

Borgå-Porvoon Zonta-kerho lahjoitti maaliskuussa 2022 rahaa useammalle Porvoolaiselle taholle.
Paikallisista kohteista rahalahjoituksen saivat Alva-koti, Tellervo-koti ja Taipale-talo. Päätimme lahjoittaa myös Ukrainasta tulevien pakolaisten auttamiseen Punaisen Ristin välityksellä.

Porvoon Alva-koti sai 500 euron lahjoituksen käytettäväksi tyttöjen hemmoitteluhetkiin. Alva-talossa toimii nuorisokoti ja siellä annetaan perhekuntoutuspalveluita porvoolaisille lapsiperheille.

Kuva: 500 euroa lahjoitettiin Porvoon kaupungin nuorisokodin, Alva-talon tukemiseen. Zontat Raija Tölkkö ja Helinä Toivonen veivät lahjoituksen nuorisokodille.

Toinen paikallinen lahjoitusten kohde oli mielenterveyskuntoutujat. Itä-Uudenmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry:n ylläpitämät Tellervo-koti ja Taipale-talo saivat myös 500 euron lahjoitukset käytettäväksi lasten ja naisten kulttuuritapahtumiin. Tellervo-koti ja Taipale-talo ovat mielenterveyskuntoutujille ympäri vuorokauden tuettua, tehostettua palveluasumista tarjoava yksikkö.

Kaikki kolme paikallista tahoa saavat käyttää lahjoitusvarat johonkin ylimääräiseen, mihin budjeteissa ei välttämättä ole varattu resursseja.

Kuva: Vietimme iloisen ja mielenkiintoisen hetken Itä-Uudenmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry:n toimistotilassa. Saimme paljon uutta tietoa heidän toiminnasta ja keskustelimme uusien hyvinvointialueiden merkityksestä kolmannen sektorin rahoituksessa. Kuvassa vasemmalta Outi Kukkola (Zontakerho), palvelupäällikkö Soile Lääti, toiminnanjohtaja Päivi Nousiainen, Solveig Mickels (Zontakerho).

Naistenpäivän aamukahvi-webinaari 8.3.2022

LAULUSTA VOIMAA

Tervetuloa Porvoon Zontakerhon Naistenpäivän aamukahvi-webinaariin

Naistenpäivän aamukahvitilaisuuteemme voi nyt osallistua suoraan omalta sohvalta vain linkkiä napsauttamalla. Tarjoilun osallistujat saavat tänä vuonna rakentaa oman mielensä mukaan, me tarjoamme mielenkiintoisen ohjelman.
Musiikkineuvos Marjukka Riihimäki kertoo huikeasta urastaan kuoron johtajana.

Olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan Marjukka Riihimäen luentoa Kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2022 klo 8.00 alkaen.

Ennakkoilmoittautumiset sähköpostitse: paivi.malmlund@gmail.comviimeistään 4.3. Ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa osallistumislinkin maanantaina 7.3.

Tilaisuuden aikataulu 8.3.2021
klo 7.45 linkki aukeaa
klo 8.00 Marjukka Riihimäen alustus ”Laulusta voimaa”
klo 8.30 kysymyksiä ja keskustelua
klo 8.45/9.00 tilaisuus päättyy

Itse tilaisuus on maksuton, mutta osallistujat voivat tukea Porvoon zontakerhon toimintaa esim. 10 euron lahjoituksella tilille: FI63 2006 1800 0657 71 NDEAFIHH, viitenumero: 3010.
Lahjoituksista 2/3 menee paikallisen tyttöjen työn avustamiseen ja 1/3 tuemme Zonta Internationalin kansainvälistä naistenprojektia.

Lämpimästi tervetuloa,

Ulla Lumijärvi
puheenjohtaja
Porvoon Zontakerho

Zontakerholta lahjoitus Porvoon nuorisotyölle

Borgå-Porvoo Zontakerho lahjoitti 1500 euroa Porvoon kaupungin nuorisopalvelun kohdennetun nuorisotyön tukemiseen vuoden 2018 lopulla.
–Toivomme, että lahjoituksen avulla saadaan autettua mahdollisimman montaa olevaa paikallisia tyttöä, sanoo porvoolaisen Zontakerhon puheenjohtaja Marjaana Suominen.
– Työ on liikkuvaa, etsivää ja nuoren rinnalla kulkien tapahtuvaa toimintaa. Kohdennetun nuorisotyön tavoitteena on tukea nuoren elämänhallintaa ja pyrkimyksenä on edistää heidän kokonaisvaltaista hyvinvointia, sanoo nuorisotyön koordinaattori Tanja Lehtikuusi.
– Lahjoitusrahoilla saamme toteutettua esimerkiksi leirejä tai jotain ekstraa. Ryhmien kanssa pidämme aina pikkujoulut tai kevään päätösretken. Hetki on tarkoitettu myös kiitokseksi ja kehityksen palkkioksi. Teemme yleensä jotain kokemuksellista. Tällaiseen toimintaan on harvoin rahaa, toteaa nuorisotyöntekijä Pirjo Pietikäinen.
Varat lahjoitukseen on Borgå-Porvoo Zontakerho kerännyt kahden vuoden Naistenpäivän aamukahvitilaisuuden tuotoilla.

Teksti ja kuva: Kirsti Talsi-Sirkka
Kuvateksti: Marjaana Suominen (oik.) ojensi Zontakerhon lahjoituksen nuorisotyön koordinaattorille Tanja Lehtikuuselle (vas.).