Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori ja Kaukokartoitustutkimus -yksikön päällikkö ja zonta Johanna Tamminen.

Satelliittien lumoissa Kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2021

Naistenpäivän aamukahvitilaisuuteemme voi nyt osallistua suoraan omalta sohvalta vain linkkiä napsauttamalla. Tarjoilun osallistujat saavat tänä vuonna rakentaa oman mielensä mukaan, me tarjoamme mielenkiintoisen ohjelman.

Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori ja Kaukokartoitustutkimus -yksikön päällikkö ja zonta Johanna Tamminen kertoo satelliiteista ja niiden jatkuvasti kasvavasta roolista elämässämme mm. turvaamassa arkeamme, ilmastotutkimuksessa tai koronapandemian vaikutusten arvioinnissa ilmanlaatuun.

Olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan Johannan alustusta Kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2021 klo 8.00 alkaen.Ennakkoilmoittautumiset sähköpostitse: paivi.malmlund@gmail.comviimeistään 4.3. Ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa osallistumislinkin (Teams) perjantaina 5.3.

Tilaisuuden aikataulu 8.3.2021
klo 7.45         linkki aukeaa
klo 8.00         Johanna Tammisen alustus
klo 8.30         kysymyksiä ja keskustelua
klo 8.45/9.00tilaisuus päättyy

Itse tilaisuus on maksuton, mutta osallistujat voivat tukea Porvoon Zontakerhon toimintaa esim. 10 euron lahjoituksellatilille Borgå-Porvoo Zonta Club FI63 2006 1800 0657 71  NDEAFIHH, viitenumero 3010.  Lahjoituksista 1/3 ohjataan kansainvälisen Zontajärjestön Amelia Earhart -tutkimusapurahoihin, joilla tuetaan ilmailun ja avaruustutkimuksen parissa opiskelevia tyttöjä ja naisia. 2/3 lahjoituksista käytetään syrjäytymisvaarassa olevien tyttöjen harrastustoiminnan tukemiseen paikalisesti yhdessä Porvoon kaupungin nuorisotyön kanssa.

Zontakerholta lahjoitus Porvoon nuorisotyölle 3.12.2020

Parisuhteessa olleista naisista lähes joka kolmannes on kokenut kumppanin tekemää väkivaltaa. Suomessa tätä lähisuhdeväkivaltaa on EU-maista toiseksi eniten. Koronapandemian aikana väkivaltaa kohtaavat ovat lukittu koteihinsa niiden läheisten kanssa, jotka syyllistyvät  perheväkivaltaan.

”Tällä hetkellä Porvoon Turvakodissa on tilaa. Koronan vaikutus ei heti näkynyt käytön kasvuna. Nettipalvelujen kasvu kertoo kuitenkin ihmisten hädästä, jota perheissä on kohdattu koronan aikana. Nollalinja.fi -palvelua on voinut käyttää  salaa, vaikka kylpyhuoneessa, kertoo Porvoon Turvakodin sosiaalityöntekijä Maria Sandbäck.

Porvoon Zontakerho lahjoitti Porvoon turvakodin toiminnan tukemiseen 600 euroa.
– Toivomme, että tämän lahjoituksen avulla turvakodin asiakkaat saavat hyvää oloa lempeän hieronnan avulla, Porvoon Zontakerhon puheenjohtaja Ulla Lumijärvi sanoi luovuttaessaan hierontalahjakortit Turvakodin sosiaalityöntekijälle Maria Sandbäckille.
Kansaivälinen Zonta järjestö on 100 vuoden ajan tehnyt töitä sellaisen maailman eteen, jossa kukaan nainen ei eläisi väkivallan pelossa.

Teksti Kirsti Talsi
Kuva Eastpress

Kuvateksti:
Porvoon Zonta-kerhon puheenjohtaja Ulla Lumijärvi (3.vas) luovutti lahjakortit Porvoon kaupungin lapsi- ja perhepalveluiden korjaavien palveluiden palvelupäällikkö Jenni Weck-Näselle ja turvakodin sosiaalityöntekijä Maria Sandbäckille.

RUNEBERG´IN TORTTUMUOTIT

Borgå-Porvoon Zontakerho on hankkinut varoja usean vuoden ajan myymällä Runeberg´in torttujen muotteja.
Muotit on pakattu neljän muotin pakettiin. Paketissa on myös torttujen ohje, niin kuin Fredriga Runeberg ne valmisti.
Paketin hinta on 12 €.
Tiedustele muotteja suoraan sähköpostilla: borga-porvoo@zonta.fi

Satelliittien lumoissa 8.3.2021

Tervetuloa Porvoon Zontakerhon Kansainvälisen naistenpäivän aamukahvi-webinaariin Naistenpäivän aamukahvitilaisuuteemme voi nyt osallistua suoraan omalta sohvalta vain linkkiä napsauttamalla. Tarjoilun osallistujat saavat tänä vuonna rakentaa oman mielensä mukaan, me tarjoamme mielenkiintoisen ohjelman. Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori ja Kaukokartoitustutkimus -yksikön päällikkö ja zonta Johanna Tamminen kertoo satelliiteista ja niiden jatkuvasti kasvavasta roolista elämässämme mm. turvaamassa arkeamme, ilmastotutkimuksessa tai koronapandemian vaikutusten arvioinnissa ilmanlaatuun. Olet lämpimästi … Lue lisää

Lue lisää

Alue 5:n kerhot vierailivat etänä 12.1.2021

Alue 5:n kerhot vierailivat etänä pidetyssä Borgå-Porvoon kuukausikokouksessa. Lähisuhdeväkivallan sovittelu on ajankohtainen teema monessa kerhossa. Asiasta puhui Vantaan sovittelutoiminnan esimies, Tiina Snellman.

Lue lisää

Tukea Porvoon Turvakodin toimintaan

Porvoon Zontakerho lahjoitti Porvoon turvakodin toiminnan tukemiseen 600 euroa.

Lue lisää

Naistenpäivä 8.3.

Kansainvälisenä Naistenpäivänä  8.3.2017 Zonta Club of Borgå-Porvoo järjesti aamukahvitilaisuuden ravintola Iiriksessä. Puhujana oli Heikki Hakamies. Kuvassa vasemmalta tapahtuman toimikunta Marjaana Suominen, Anja Luoma ja Ritva Rautiola sekä Heikki Hakamies.

Tilaisuuden tuotto lahjoitettiin tyttötoimintaan paikallisen nuorisopalvelun kanssa ja Zonta Internationalin kansainväliseen palvelukohteeseen Nepalin ihmiskauppaa vastaan.

Porvoon Zonta-kerho Annan joulumarkkinoilla 10.12.2017.

46. piirikokoukseen osallistui noin 230 zontaa.
Tässä kuvia kokouksen valmisteluista.

Piirikokous pidettiin Porvoossa 6–8.10.2017

Kuvia piirikokouksesta näet tästä linkistä:

https://flic.kr/s/aHsm73M9nV

Share This