Ystävyys jatkuu-Tarina siitä, mitä kahden merkittävän järjestötoimijan yhteistyöllä voidaan saada aikaan


Zonta International Piiri 20 keräsi vuosina 2012-2013 Keltaisen Ruusun kampanjalla ”Sisarta ei jätetä” yli 160.000 euroa varoja Vanhustyön keskusliiton valtakunnalliselle Ystäväpiiri-toiminnalle iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä vähentävään toimintaan.
Marraskuussa 2018 oli koolla Turussa kiitoskahveilla niin Zontia kuin ystäväpiiriläisiäkin muistelemassa ystäväpiiritoiminnan käynnistymistä alueellamme ja iloitsemassa sen vakiintumisesta Zonta-toimintastipendien ansiosta.
Meistä Zontista oli arvokasta saada kuulla, miten toisilleen vieraista ikäihmisistä oli tullut ystäviä, jotka edelleen tapaavat ja pitävät yhteyttä toinen toisiinsa. Meille osoitetut ja hauskojen tarinoiden maustamat kiitokset todella lämmittivät mieltä ja innostivat meitä konkreettisuudellaan.
Turun alueella 45 ystäväpiiirä sai Zonta-toimintastipendin ja niistä 40 piiriä kokoontuu edelleen säännöllisesti. Ystäväpiiriläisen sanoin: ”Ilman stipendiä tuskin moni olisi jatkanut. Stipendillä saatiin ihanat lounaat, kaffet, retket. Kaikki kokoontumiset. Uudet ihanat paikat, siis uusi elämä.