Vahvat naiset esittäytyvät

Auli Laitila

Auli on eläköitynyt viestintäpäällikkö ja vapaa toimittaja, joka pohtii onnellisuuden avaimia ja hyödyntää luonnonkasveja ravintona.  Zonta-kerhossa hän on tällä hetkellä rivijäsen.

Helinä Mesiäislehto-Soukka

Helinä syntyi pienessä kylässä 1952, toiseksi vanhimpana lapsen pienviljelijä perheeseen. Ensimmäisen kontakti työelämään toteutui 13-vuotiaana, tarjoilijana täysihoitolassa, seuraava henkilökohtaisena hoitajana pyörätuolissa olleen opettajarouvan hoitajana.

Helinä on opiskelun maratoonari: sairaanhoitaja ja
kätilö sekä kolminkertainen maisteri ja terveystieteiden tohtori. Hänellä on 35 – vuoden ura ammattikorkeakoulu lehtorina.

Afrikka on Helinän sydämenasia; Kenia ja Uganda, missä hän on
työskennellyt yli 10 kuukautta 25 vuoden aikana opettaen, hoitaen erilaisia lahjoituksia ja ohjaten terveysalan opiskelijoita. Helinä on naimisissa, kolmen pojan äiti ja kahden tyttären keinoemo. Helinä asuu maalla ja kaupungissa, vaihtaa paikkaa aina tarpeen mukaan. Hän on toiminut kunnallispolitiikassa koko aikuisikänsä ajan.

Helinän supervoima on suuri energian ja motivaation määrä

Merja Ora

Merja on ollut Tuusula-Kerava-Järvenpään Zonta-kerhon jäsen vuodesta 2010 ja toiminut kerhossaan mm. puheenjohtajana sekä vaali- ja palvelutoimikunnan vetäjänä. Piiritasolla hän on ollut VAD, AD, Lt. Governor ja nyt kaudella 2022-2024 Governor.

Merja jäi virallisesti eläkkeelle yrityksen hallituksen puheenjohtajan tehtävistä vuoden 2020 alusta myytyään perheyrityksen, jossa hän oli työskennellyt yli kolmekymmentä vuotta: ensin talouspäällikkönä ja vuodesta 1995 vuoden 2016 loppuun toimitusjohtajana. Yritys toimi elintarviketeollisuuslaitteiden ja materiaalien maahantuojana ja asiakkaina olivat Suomen elintarvikealan teollisuuslaitokset.

Merjalla on 3 lasta – tyttö ja kaksi poikaa – sekä neljä lastenlasta. Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluvat lukeminen, mökkeily ja kangaspuilla kutominen. Nykyään hän asuu Helsingissä.

Supervoima: organisointikyky

Natalil Lintala

Natalil Lintala on seinäjokinen teatteritaiteen maisteri. Hän on erikoistunut musiikkiteatteriin, mutta on toiminut myös käsikirjoittajana, ohjaajana ja opettajana. Tänä syksynä Lintala kiertää ympäri Suomea Pappa Mia! -musiikkinäytelmän kanssa.

Paula Risikko

Terveystieteiden tohtori, terveydenhuollon opettaja, sairaanhoitaja. Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan pj. Peruspalvelu-, sosiaali- ja terveys-, liikenne- ja kunta- sekä sisäministeri vv. 2007-2018. Eduskunnan puhemies vv. 2018–19.

Hallintotieteiden kunniatohtori, lääketieteen kunniatohtori.

Lukuisia luottamustehtäviä valtakunnan- , alue- ja paikallistasolla. Mm. Naisten Valmiusliiton pj, Seinäjoen kaupunginvaltuuston jäsen v. 2001-, kaupunginhallituksen pj 2021-, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston pj, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuuston pj.

Zonta-järjestön jäsen.

Kotipaikka Seinäjoki, syntynyt Ylihärmässä. Periantamattomuus ja yrittämisen asenne kehittynyt kultuuriperintönä. Motto: Maharotoonta ei ookkaan.

Tärkeää Paulalle ovat oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo ihmisten kesken ja se, että pidetään huolta toisistamme ja itsestämme.

 

Rose Clarke Nanyonga

Nanyonga on ugandalainen vahva nainen, naisten ja naisten oikeuksien puolestapuhuja, joka tuo tervehdyksen kokouspäivään Afrikan auringon alta.

Salla Tuominen

President-Elect Salla Tuominen on kolmannen polven aktiivinen Zonta. Tällä hetkellä Salla toimii Zonta Internationalin ja Zonta Foundation for Womenin hallituksen jäsenenä ja hänet valittiin Hampurin Conventionissa kesällä 2022 presidentiksi kaudelle 2024-2026. Nykyisellä toimi kaudella Salla keskittyykin Zontatoiminnassa vahvasti tulevan kaksivuotiskauden suunnitteluun. Salla on aiemmin toiminut Zonta Internationalin ja Zonta Foundation for Womenin hallituksen jäsenenä (director), varapuheenjohtajana (vice president) ja useissa toimissa Piiri 20:ssä mm. governorina kaudella 2014-2016.

Salla työskentelee asianajajana liikejuridiikan parissa keskittyen yritysjärjestelyihin kansainvälisessä asianajotoimistossa DLA Piperilla ja vetää Suomen toimiston Corporate-praktiikkaryhmää. Hän on DLA Piperin Suomen toimiston johtoryhmässä ja koordinoi DLA Piperin pohjoismaista vastuullisuustyötä.

Vapaa-ajalla hän nauttii ulkoilusta, monenlaisesta urheilusta ja perheen koirien kanssa olemisesta sekä kirjojen lukemisesta.

Taina Junttila

ZI Piiri 20 Naisten oikeuksien toimikunnan puheenjohtaja 2022-2024

AD Alue 2 2020-2022

Zonta-kerhon puheenjohtaja 2012-2014 sekä 2018-2020

Zonta-jäsen vuodesta 2010.

Supervoimia on ainakin kolme: 1) positiivisuus; asioilla on tapana järjestyä joka omalla vaikutuksella tai ilman sitä. 2) yhdessä tekeminen, joka on paitsi tehokkaampaa myös innostavampaa. 3) Yksin oleminen vaikkapa metsässä, mieli ja keho rauhoittuvat ja voimaantuvat ja energia alkaa virrata.

Terhi Välisalo

Terhi Välisalo on ruoka-alan kehittäjä, järjestövaikuttaja ja äiti kahdelle kainaloon sopivalle lapselle. Koulutukseltaan hän on suunnittelumaantieteilijä FM ja hän onkin toiminut koko uransa ajan maaseudun kehittämisen parissa. Terhi toimii piirikokouksen viestijänä ja Seinäjoen Zonta-kerhon jäsenenä. Terhin supervoimia ovat on kekseliäisyys ja uteliaisuus uusia asioita kohtaan.