Oranssit päivät – tapahtuma Inkerinaukiolla 28.11.2023 klo 17.30

Tervetuloa kaikki mukaan!

 

Talkoohommissa kesällä 2023

Kesän 2023 aikana olimme monessa mukana. Talkoohommilla saamme tehtyä varainhankintaa ja voimme sitten jakaa hyvää eteenpäin.

Olimme Erämessuilla, Imatran Ajoissa ja Saimaa Cycle Tourissa erilaisissa tehtävissä. Tapahtumissa on todellakin mukava olla mukana.

Tässä tunnelmakuvia kaikista:

     

4.6.2023 Uutisvuoksessa julkaistu juttu – saimme taas paikallisesti näkyvyyttä

Saimme hienosti näkyvyyttä, kun Uutisvuoksessa julkaistiin puheenjohtajan sinne toimittama juttu toiminnastamme.  Tässä vielä hieman lyhennelty versio siitä.

Imatran Zonta-kerho ry

Kansainvälinen Zonta-convention järjestetään joka toinen vuosi eri puolilla maailmaa. Viime kesän Hampurin conventiossa Imatran kerhoa edusti puheenjohtaja Rauni Aineslahti. Rauni ja Ruthi Naukkarinen osallistuivat myös Pärnun kerhon 30-vuotisjuhliin 6.5.52023.

Naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan vähentäminen/poistaminen Zonta Says NO -oranssit päivät on yksi tärkeimmistä kampanjoistamme maailmanlaajuisesti. Tällä toimintakaudella kiinnitetään erityistä huomiota verkossa tapahtuvan digitaalisen häirinnän muotoihin.

Imatran kerho järjesti marraskuussa yhdessä Imatran seurakunnan ja Soroptimistien kanssa tilaisuuden, jossa naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta väkivallasta olivat puhumassa kirkkoherra Mari Parkkinen, väitöskirjatutkija Sonja Tihveräinen sekä videovälityksen kautta Loisto setlementin Anni Pätilä.

Zonta-kerhojen toiminta on vilkasta vapaaehtois- ja auttamistyötä. Imatran kerho osallistuu mm.talkoisiin, joista saamilla tuotoilla voimme rahoittaa sekä kansainvälisiä kampanjoita että tukea arvojemme mukaista toimintaa paikallisesti. Nyt päättyvän ja tulevankin toimintavuoden pääpaino on ukrainalaisten sekä muiden turvapaikanhakijoiden auttaminen ja erilaisten tapahtumien järjestäminen yhteistyössä vastaanottokeskuksen ja muiden sen kautta toimivien järjestöjen kanssa. Niitä olivat esim. yhteinen puurojuhla ja laskiaistapahtuma.

Olimme myös auttamassa ja tukemassa Imatran kaupungin ja Musiikkisillan järjestämiä Ukrainan tukikonsertteja kaupungintalolla 8.3.2023 ja kulttuurikeskus Virrassa 30.4.2023.

Imatran Zonta-kerholla on myös erillinen rahasto, josta myönnämme vuosittain paikalliselle, musikaallisesti lahjakkaalle tytölle stipendin. Tänä vuonna stipendin sai 12-vuotias konserttikanteleen taitaja Roosa Schaper.

Olemme osallistuneet jo useana vuonna Imatranajojen ja Saimaa Cycle Tourin talkoisiin. Tulevana kesänä näiden lisäksi olemme mukana myös Karjalan Erämessuilla sekä Mustan ja Valkoisen teatterifestivaaleilla.

Vuonna 1978 perustettuun Imatran Zonta-kerhoon kuuluu tällä hetkellä 25 jäsentä. Kerhon perustaja- ja kunniajäsen on valtioneuvos Riitta Uosukainen.

Zonta-kerhojen toimintavuosi on 1.6 – 31.5. Imatran kerhon kauden päätöstilaisuus pidettiin Haapasaaressa 24.5.2023.

Jo aikaisemmin pidetyssä vuosikokouksessa valittiin kerhon toimihenkilöt ja hallitus kaudelle 2023-24. Puheenjohtajana jatkaa Rauni Aineslahti, varapuheenjohtajaksi valittiin erovuorossa olleen Leena Kesäniemen tilalle Eija Eerola, sihteerinä jatkaa Helena Kosonen, rahastonhoitajana Annele Narsakka. Hallituksen muina jäseninä jatkavat Sirpa Koistinen, Sirpa Vertanen, Hanna-Leena Juha, erovuoroisten Ritva Markkulan tilalle valittiin Elina Ronkonen ja Anna-Liisa Kautosen tilalle Pirjo Ijäs.