Naisasiaa Joensuun kirjastossa 31.7.2023

Yleisöä ja zonta-kerholaisia oli kerääntynyt Joensuun pääkirjaston Taiteiden aukiolle kuulemaan Camilla Nissinen puhetta aiheesta ’Punnittu nainen – naisen asema ja arvo suljetussa yhteisössä’.

Maanantaina 31. heinäkuuta avattiin Zonta-järjestöstä ja sen toiminnasta kertova näyttely vuorostaan Joensuun pääkirjaston Taiteiden aukiolla. Joensuun näyttelyn avajaisten pääpuhujaksi oli saatu kirjailija Camilla Nissinen. Hän puhui aiheesta ”Punnittu nainen – naisen arvo ja asema suljetussa yhteisössä” ja kertoi kirjansa ”Meitä vastaan rikkoneet” taustoista.

Kirjailija Camilla Nissinen kertoo teoksensa ”Meitä vastaan rikkoneet” taustoista.

Luonnollisesti tilaisuudessa kuultiin myös zontien toiminnasta tyttöjen ja naisten aseman edistämiseksi. Pohjois-Karjalan Zonta-kerhon puheenjohtaja Laura Sinisalo esitteli Zonta-järjestön toimintaa ja lisäksi kuultiin myös kerholaisten kokemuksia miksi he kuuluvat järjestöön. Tilaisuuden avasi viuluoppilas Eeli Tervon esitys.

 

Näyttelyn avajaisissa kuultiin nuoren viuluoppilaan Eeli Tervon soittoa.

Valokuvanäyttely on nähtävissä Joensuussa 12. elokuuta saakka. Zonta-kerholaisia on kertomassa järjestön toiminnasta kirjastolla myös 2.  elokuuta klo 12 – 13 ja 8. elokuuta klo 14.15-15.15. Joensuun jälkeen näyttely matkaa Lieksaan, Ilomantsiin ja Outokumpuun.

Kuvat: Pirkko Keskinen