Zonta Int´l Piirin 20 Governor Raisa Valve, Miten zontat tukevat Ukrainaa

Miten zontat tukevat Ukrainaa? 

Hyvät zonta-sisaret,

Tämänhetkinen maailman tilanne koskettaa meistä jokaista. Meillä on suuri halu auttaa ja vaikuttaa. Pohdimme, miten Piiri 20 ottaa kantaa Ukrainan tilanteeseen.

Koska Zonta International on pitkäkestoiseen vaikuttamiseen ja auttamiseen keskittyvä järjestö, emme ole itse aktiivisesti organisoimassa akuuttia kriisiapua. Se ei kuitenkaan estä meitä toimimasta.

Nyt on tärkeää, että jokainen lukee Zonta Internationalin Ukrainan tilanteeseen liittyvän kannanoton. Siinä tuodaan esille pitkäjänteinen tavoitteemme toimia keskinäisen ymmärryksen, hyvään tahdon ja rauhan edistämiseksi ja että Zonta International sekä sitä kautta myös Piiri 20 tuomitsee jyrkästi sotatoimet Ukrainassa.

Nyt kannattaa vaikuttaa asioihin, joihin voimme vaikuttaa. Me Piirihallinnossa:

  • Kannustamme jakamaan Zonta Internationalin kannanottoa omissa verkostoissanne.
  • Kannustamme aktiivisuuteen omien ja kerhojen voimavarojen mukaan.
  • Kannustamme valitsemaan kullekin sopivan tavan auttaa ja toimia. Olemme YK:n neuvoa antava jäsen, ja YK:n alajärjestöistä löytyy luotettavia toimijoita, joiden kautta lahjoituksemme on turvallista.
  • Kannustamme kerhoja yhteiseen tilanteiden herättämien tunteiden purkamiseen, ettei kenenkään tarvitse jäädä yksin murehtimaan.
  • Kannustamme arjen rutiinien ylläpitämiseen epävarmana aikana.

Zonta-järjestöllä on kolme kerhoa Länsi-Ukrainassa, kaksi Lviv:ssä ja yksi Uzhhorodissa. Kerhot kuuluvat piiriin 27. Apua voi välittää Ukrainan zontien kautta eteenpäin vietäväksi.

Tästä löydät lisätietoja 1.3.2022 käyttöön otetusta Zonta-sovelluksesta, joka kannattaa ehdottomasti ladata puhelimeen . Sen avulla pysyt myös ajan tasalla siitä, mitä Zonta International viestii Ukrainan tilanteesta. Voit myös osallistua keskusteluihin muiden zontien kanssa. Jos tarvitset apua zonta-appsin käyttöönotossa, ole yhteydessä aluejohtajaasi tai kerhosi webmasteriin.

Keskinäistä tukea ja ystävyyttä edistävin terveisin

Raisa Valve, Lahden zonta-kerho

Governor 2020-2022
raisa.valve@zonta.fi
p. 044-237 5151