Zonta International Piiri 20 tiedote koronavirus tilanteesta johtuen

Tiedote 14.3.2020

Maailmanlaajuinen pandemia, koronavirus vaikuttaa meidän kaikkien elämään ja elämme epävarmoja aikoja. Nyt edetään päivä kerrallaan. Meillä ei ole syytä hätääntyä, mutta me jokainen voimme pitää huolta omasta ja toisten terveydestä huolehtimalla hyvästä hygieniasta.

Torstaina 12.3. Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa linjattiin, että yli 500 henkilön yleisötilaisuudet tulee peruuttaa ja lisäksi on syytä välttää ylimääräistä altistumista viruksen leviämiselle mm. vapaa-aikana ja harrasteissa. Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi. Riskiryhmiin kuuluvat ikääntyneet tai perussairaat. THL:n johtaja Mika Salminen on todennut ”Ei ole kysymys siitä, saako mennä, vaan pitää käyttää arkijärkeä. Onko se tapaaminen välttämätön. Jos ei ole, niin sitten ei mennä.”

Viro on 12.3. julistanut maahan poikkeustilan ja lukuisia julkisia tiloja on suljettu ja julkiset kokoontumiset kielletty virustartuntojen ehkäisemiseksi. Viron poikkeustila on voimassa 1.5. saakka.

Yleinen suositus on välttää tarpeettomia tilanteita altistua koronavirukselle. Piirin kerhojen kannattaa omassa toiminnassaan tehdä riskiarviointia tilaisuuksien ja kokousten järjestämisen suhteen.

Kerhoissa on vilkas kevätkausi meneillään ja vaalikokouskin tulossa. Sääntömääräiset kokoukset suositellaan pidettäväksi määräaikojen puitteissa, mutta kukin kerho voi itse päättää asian. Lähiviikkojen osalta on Suomessa varmasti syytä punnita tarkkaan tilaisuuden luonne ja tila missä se järjestetään. Onko tilassa mahdollista istua väljästi tai voidaanko tilaisuus järjestää myöhemmin tai sähköisesti? Riskiryhmään kuuluvan henkilön suosittelisin pysyttelevän pienemmissä ympyröissä tartuntavaaran vähentämiseksi.

Zonta International Piiri 20 24.-26.4.2020 Iisalmen kevätseminaarin ja ylimääräisen piirikokouksen osalta tiedotamme piirihallituksen kokouksen jälkeen ke 25.3. kuukautta ennen tapahtumaviikonloppua.

Zonta International Convention 4.-8.7.2020 tilannetietoa on saatavilla tapahtumasivuilta. http://convention.zonta.org/Coronavirus

Skype toimii pienille ryhmille, mutta piiri tarjoaa kerhoille mahdollisuutta järjestää peruskokouksia tai palavereita Adobe Connect etäkokousjärjestelmällä, kun koolla on laajempi ryhmä. Ota yhteyttä piirin PR&C Com. pj. Erja Lindholm.

Jokaisen kannattaa seurata mediaa ja viranomaisten suosituksia virusepidemian tilanteesta.
THL:n päivittyvä raportti Suomen tilanteesta löytyy osoitteesta:

https://thl.fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Terveys on tärkein! Toivotan teille erinomaisen hyvää vointia ja energistä kevättä!

Lea Helle
Governor
Zonta International Piiri 20
lea.helle@zonta.fi