Porin Raatihuone valaistaan oranssiksi – väri kantaa sanomaa naisten puolesta

Porin Raatihuone kylpee oranssissa valossa tulevana viikonloppuna. Valot sytytetään torstaina 25.11. kello 18 ja valaistua arvorakennusta voi ihailla maanantaiaamuun 29.11. saakka. Valojen sytyttämisen yhteydessä kuullaan fanfaari, jonka soittaa saksofonilla Saara Tiusanen. Luvassa on myös tietoa kampanjasta valaisemisen takana. Valaisemisen ja torstaisen tilaisuuden järjestävät yhteistyössä järjestöt Soroptimist International Pori, Zonta Club of Pori I ja Zonta Club of Pori II.

Torstai 25.11. on kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä. Se on YK:n julistama vuosipäivä, jota on vietetty vuodesta 1999 lähtien. Sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan kampanjoinnin tunnusväri on oranssi. Se on näkynyt Porissakin jo aiempinakin vuosina, muun muassa toritapahtumassa ja oransseihin kaulahuiveihin puettuina patsaina. Oranssiksi valaistuilla rakennuksilla ja muulla kampanjoinnilla halutaan saada ihmiset kysymään: Miksi? Ja vastaamalla tähän kysymykseen voimme tuoda naisiin kohdistuvaa väkivaltaa näkyväksi ja vaikuttaa. Oranssi väri symboloi toivoa.

Raatihuone valaistaan torstaina oranssiksi. Värillä halutaan kiinnittää huomiota kampanjointiin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Kuvassa järjestäjien edustajia vas. Sirkku Tyni, Kirsi-Maria Haapasalo-Pesu ja Kristiina Lilja Soroptimist International Pori -yhdistyksestä, Maritta Muurinen Zonta Club of Pori I:sta sekä Marjo Wingström Zonta Club of Pori II:sta.