Naisen teko -tunnustus Sari Niinikoskelle

Teatterinjohtaja ja .ohjaaja Sari Niinikoski  sai Lohjan Zonta-kerhon Naisen teko -tunnustuksen. Sen luovuttivat kerhon puheenjohtaja Katriina Viljanen (vas.) ja Naisten oikeuksien toimikunnan puheenjohtaja Riitta Lehtonen.

The Jeaples herätti Beatles-yhtyeen musiikin ja sen myötä myös yleisön eloon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lohjan Zonta-kerho jakoi vuosittaisen Naisen teko -tunnustuksensa Lohjan teatterin johtaja-ohjaaja Sari Niinikoskelle. 

Sari Niinikoski on vaikuttanut Lohjalla vankkana ja rohkeana teatterintekijänä jo 20 vuotta, vuodesta 2004. Kahden vuosikymmenen ajan olemme Lohjalla saaneet nauttia runsaasta, alati uudistuvasta ja monipuolisesta teatteritarjonnasta, jossa hän on vastannut pääosin niin ohjelmistovalinnoista kuin ohjauksestakin.

Tunnustuksen perusteluissa viitattiin Niinikosken omaan lausuntoon, että ”luottamus ohjaajan ja näyttelijän välillä on kaiken yhteistyön perusta. Ilmapiirin pitää olla turvallinen, jotta näyttelijä voi antaa itsensä roolin käyttöön”.

Tämä luottamus ja Niinikosken innostus näkyvät Lohjan Teatterin ohjelmistossa, johon on vuosien mittaan otettu rohkeasti niin intensiivisiä muutaman näyttelijät esityksiä kuin näyttäviä musikaalejakin. Taitavan ohjaajan käsissä pääosin harrastajista koostuva näyttelijäkaarti taipuu ja venyy huikeisiin suorituksiin.

”Työtä tehdään yhdessä kaikkien teatterilaisten kanssa, ja katsonkin tunnustuksen kuuluvan koko teatterille”, korosti Niinikoski kiitospuheessaan.

The Jeaples sai tanssijalat liikkeelle

Tunnustus jaettiin riemukkaassa Naistenpäivän etkot -tilaisuudessa, jossa Lohjan Zonta-kerholaisia ja heidän vieraitaan viihdytti paikallinen The Jeaples -yhtye. Beatles-musiikki iski suoraan suoneen 80-päiselle yleisölle, josta suurelle osalle Beatlesit on ollut osa nuoruutta, ja viimeistään Twist and shout -kappaleen aikana olutravintola OpusK:n vapaa lattiatila täyttyi rokkaajista.

Musiikkivoittoisen illan aluksi kerhon puheenjohtaja Katriina Viljanen muistutti Zonta-kerhon päätehtävästä naisten ja tyttöjen oikeuksien ajajana. Sitä työtä Lohjan Zonta-kerho on tehnyt jo 40 vuoden ajan. Juhlavuoteensa liittyen kerho haastaa kaikki lohjalaiset miettimään, kuka lohjalainen nainen tai naistyhmä ansaitsisi jonkinlaisen muistomerkin. Ehdotuksia kootaan myöhemmin keväällä

Illan tuotto käytetään digitaalisen häirinnän vastaiseen työhön Suomen Zonta-kerhojen yhteisen Zontat #yhdessä digitaalista häirintää vastaan -kampanjan kautta.

Kirjoittaja Riitta Lehtonen