Zonta Says No -kampanja ja oranssit päivät

YK:n tasa-arvojärjestön kansainvälinen kampanja ”oranssit päivät” alkaa  naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. ja päättyy 10.12. ihmisoikeuksien päivänä.  Kampanjan väri on oranssi ja osana tätä liikettä valaistaan  monet rakennukset, monumentit, patsaat oranssiksi. Näin otetaan myös kantaa naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseksi. Mikkelin Zonta-kerho on oranssit kämmenet tapahtumassa mukana Ristiinan Astuvan Amatsonin juurella ja Mikkelin teatterin edessä 25.11.

Kerho järjestää myös näyttelyn ”Ethän sulje silmiäsi väkivallalta” 29.11.-4-12. Mikkelin pääkirjaston, Raatihuoneenkatu 6,  yläaulan näyttelytilassa.

Näyttelyssä on neljänä päivänä mahdollisuus tavata Viola-väkivallastavapaa ry:n työntekijöitä. Tapaamisissa tarkastellaan väkivaltaa eri näkökulmista; ma 29.11. klo 10.30-12 taloudellinen väkivalta, ti 30.11. klo 11-12 eron jälkeinen vaino, ke 1.12. klo 10-12- verkostotyön merkitys sekä to 2.12. klo 12-14 tekijöiden kanssa tehtävä työ.

Näyttelyn yhteyteen kirjasto kokoaa oransseja kirjoja eli kirjoja naisten asemasta ja kokemuksista.

Oranssin valaistuksen saa Mikkelin teatteri 25.11. ja Kenkäveron päärakennus 25.11.-4.12. välisen ajan.

Kerhomme toimintakauden 2021-2022 käynnistyminen

Etätapaamisten ja monien webinaarien jälkeen oli ilo tavata vuosi-ja kuukausikokouksessa InStile Mannilan upeassa ympäristössä. Kiitokset vielä Johannalle.  Paljon oli asioita ja ideoita tulevalle kaudelle. Tulossa ovat jälleen Kansainvälinen lukutaitopäivä, Tyttöjen päivä ja Zonta Says No kampanja. Lokakuussa on piirikokous Imatralla ja kesällä 2022 Convention Hamburg.  Jäsentemme yhteistyön käynnistämisen aloitimme lahjoittamalla ylimääräisiä ja tarpeettomia tavaroita kirpputorilla varojen keräämiseksi kerhomme erilaisiin hankkeisiin. Kohteemmehan on naiset ja lapset.

   

Talvi 2021 toimittiin poikkeusoloissa

Talven aikana olemme toimineet etäyhteyksin. Kerhomme WhatsApp ryhmässä on ollut vilkasta tietojen vaihtoa ja toistemme ”tsemppaamista”. Näin selätettiin talvi. Kuukausikokoukset ja vaalikokous pidettiin teams etäyhteydellä. Osa kerhomme jäsenistä teki aimo digiloikan. Siitä olemme kaikki ylpeitä. Toiveissa on että toukokuussa voimme jo tavata kasvotusten kuten viime syksynä.