Poikkeuksellinen kevät 2020

Kukapa olisi voinut kuvitella että kevät 2020 tuo meille tällaisia yllätyksiä. Koronaviruksen takia joudumme kaikki tinkimään elämäämme rikastuttavista meille tutuista tavoista ja asioista. Myös zonta-kerhomme toiminta on monilta osin pysähdyksissä. Emme kohtaa toisiamme yhteisissä tapahtumissa, viestittelemme pelkästään some-kanavia käyttäen. Kun tämä kaikki sitten joskus loppuu epämääräisen ajan kuluttua varmaa on että meitä ja apuamme tarvitaan entistä kipeämmin. Pysykäämme siis toiveikkaina ja terveinä. Pidetään huoli toisistamme ja läheisistämme.

       

Zonta Says NO ja Oranssit päivät

Oranssit päivät alkavat 25. marraskuuta jolloin vietetään YK:n julistamaa kansainvälistä päivää naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi Oranssit päivät jatkuvat 10.12. vietettävään ihmisoikeuksien päivään asti. Oranssi on naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen väri, joka symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus. Oranssit päivät kampanjassa voi olla mukana pukeutumalla oranssiin, toimimalla sosiaalisessa mediassa tai lahjoittamalla rahaa naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Zonta International on osallistunut Oranssit päivät kampanjaan vuodesta 2015. Zonta Says NO to Violence Against Women -kampanjan tavoitteena on vaikuttaa asenteisiin naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

Zonta 100 vuotta ja ZAU-kerhot teemana syksyn tapaamisissa

Järjestömme juhlavuosi on ollut keskeinen asia  syksyn tapaamisissa. Elokuun vuosikokouksessa Annen luona päätimme ZAU-kerhojen tukemisesta ja 8.11. juhlaan ja piirikokoukseen osallistumisesta. Erityisen iloisia olimme kun saimme Mikkelin seudulle kaksi ZAU-kerhoa. Syyskuussa tapasimme Mikkelin soroptimisteja ja mietimme yhteistyötä sekä vertailimme molempien järjestöjen toimintaperiaatteita. Syyskuussa tutustuimme  Raamatun kasvit teemanäyttelyyn Kenkäveron puutarhurin opastuksella. Lokakuussa kohteenamme oli Mipro Oy yritysvierailu jota emännöi Inga. Kiitokset vielä Annelle, Reetalle ja Ingalle. Marraskuussa järjestömme juhlapäivänä matkustimme Helsinkiin. Juhlaseminaariin osallistui kahdeksan kerhomme jäsentä. Osallistuimme myös piirikokoukseen kuuden jäsenen voimin ja myimme korttejamme zontatorilla.  Kerhomme osallistuu tänäkin vuonna Naisten Messuille myymällä piparkakkuja ja punasipulihilloketta.