Lohjan Zontat vahvojen naisten jäljillä

Keitä ovat – ja ovat olleet – Lohjan vahvat naiset? Siitä otettiin selvää opas Virve Haahdin kanssa. Ja heitähän on: runoilijoita, poliitikkoja, yhteiskunnan vaikuttajia ennen ja nyt.

Lohjan Zonta-kerho vietti huhtikuisen kerhoiltansa vahvojen naisten jäljillä. Lohjan oppaiden Virve Haahti johdatteli Zontat ystävineen menneiden ja nykyisen runoilijoiden ja yhteiskunnan vaikuttajanaisten pariin. Ja onhan heitä: runoilijoita ja kirjailijoita Elisabet Järnefeltistä ja Saima Harmajasta Eeva Joenpeltoon ja Anna-Mari Kaskiseen, Vivamon lahjoittajasisaruksista Mary ja Karin Ståhlesta Kyllikki Virolaiseen ja tämän päivän vaikuttajiin. Piipahdettiinpa myös Virolaisen, Lohjan Zonta-kerhon perustajajäsenen, haudalla.

Tunnin kierros osaavan oppaan johdolla lisäsi kotiseututietämystä melkoisesti, mutta oli sittenkin vain pieni raapaisu kaikesta kiinnostavasta. Tähän aiheeseen palataan vielä.

Nuoren opiskelijan stipendi kahdelle

Kokouksessa jaettiin nuoren naisopiskelijan stipendit.  Tänä vuonna stipendin hakuilmoituksessa painotettiin kulttuurialoja, jotka ovat koronavuosina olleet kovassa paineessa. Hakemuksia tuli useita, ja 1000 euron stipendin jaettiin kahden ansiokkaan hakijan kesken. Heistä inkoolainen, Lohjalla peruskoulunsa käynyt Caroline Lövkvist viimeistelee taidehistorian graduaan Turun yliopistossa ja muusikko Matilde Berghäll suorittaa jatko-opintoja Göteborgissa.