Lohjan Zonta -kerhon Naisen teko -tunnustus Marketta Urpo-Koskiselle

Lohjan Zonta-kerho nostaa vuosittain Naistenpäivänä esiin vaikuttavan ja valovoimaisen lohjalaisen naisen antamalla hänelle Naisen teko -tunnustuksen.  Tänä vuonna Naisen teko -tunnustuksen sai Lohjanseudun kuvataidekoulun rehtori Marketta Urpo-Koskinen.

Marketta Urpo-Koskinen on innostava, kotikaupunkiaan ja erityisesti lohjalaisia lapsia ja nuoria monella tavalla rikastuttanut henkilö.

Hän on  toiminut Lohjanseudun kuvataidekoulun rehtorina vuodesta 1985 eli koulun perustamisesta alkaen. Tuhannet lapset ja nuoret ovat kuvataidekoulun kautta päässeet sukeltamaan taiteen maailmaan. Osasta on tullut taiteen ammattilaisia, muista varmasti ikuisia taiteen ystäviä ja aktiivisia harrastajia.

Marketta Urpo-Koskinen on Lohjalla näkyvä, laajalti verkostoitunut henkilö, joka on innostunut itse ja innostanut muita toimijoita moniin hankkeisiin, joita on toteutettu isolla tai pienemmällä joukolla. Mainittakoon esimerkkeinä Lasten kulttuuritapahtumat, useat Aurlahden rannalla järjestelyt tapahtumat ja juhlat ja tietysti vuosittaiset Kuvataidekoulun näyttelyt koululla, kirjastossa ja näyteikkunoissa eri puolilla kaupunkia.

– Erityisesti Lohjan Zonta-kerho haluaa huomata panostuksen, jonka Kuvataidekoulu teki, kun kaupunki koronakeväänä 2021 pystytti pikapikaa rokotuspisteen Tennariin: odottajien iloksi laaja tila kymmenine rokotuskoppeineen muuttui kuvataidekoululaisten näyttelyksi. Tempaus kuvastaa Marketta Urpon otetta asioihin: tehdään yhdessä, otetaan kaikki mukaan, tarjotaan myönteisiä kokemuksia kaikille, totesi kunniakirjan ruusuineen luovuttanut naisten oikeusien toimikunnan puheenjohtaja Marjaana Moring.

Paikallisen toiminnan lisäksi Marketta Urpo-Koskinen on verkostoitunut myös laajemmin, hän on  toiminut mm. Kuvataidekoulujen liiton puheenjohtajana.