ZAU -stipendejä matematiikasta ja luonnontieteistä innostuneille tytöille

 14 eteläkarjalaista 10 – 12 –vuotiasta, matematiikasta ja luonnontieteistä innostunutta tyttöä sai Lappeenrannan zonta -kerhon ZAU –stipendin  5.11.2019 Kehruuhuoneella. Stipendit jaettiin opettajien tekemien esitysten perusteella. Opettajat perustelivat ehdotuksiaan mm. oppilaiden innostuksella, menestyksellä, halulla auttaa ja opettaa muita, innovatiivisuudella, muiden innostamisella ja sinnikkyydellä.  Perusteluista huomasi, että tytöt ovat todella menestyneitä ja taitavia matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa.

ZAU ( = Zonta Antaa Uskallusta) –stipendillä halutaan kannustaa tyttöjä valitsemaan opinnoissaan ja myöhemmin työelämässä rohkeasti myös muita kuin perinteisiä naisten aloja, jolloin myöskin työelämätasa-arvo paranee ja naisen euro kasvaa.

Kansainvälinen Zonta International –järjestö täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja ZAU –stipendeillä kerho juhlistaa tätä.  Meneillään on myöskin valtakunnallinen ZAU –kampanja, jossa yhteistyösssä LUMA –keskusten kansssa toteutetaan  ZAU –kerhoja 10 – 12 –vuotiaille tytöille.  

Kuvassa stipendiaatit stipendikirjoineen, ruusuineen ja zonta –rannekkeineen. Kuvassa myös Lappeenrannan zonta –kerhon puheenjohttaja Päivi Löfman ja Anu Hämäläinen.  (kuvan julkaisuun on lupa vanhemmilta ja oppilailta) Kuva Lea Hirvonen

 

 

 


Zonta International täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Sitä juhlitaan monin tavoin työn merkeissä. Piiri 20  toteuttaa ZAU (Zonta antaa uskallusa) -kampanjaa, jolla tuetaan tyttöjen kiinnostusta matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opiskeluun ja edelleen ammatinvalintaa perinteisesti miesvaltaisiin ammatteihin. Näin kasvatetaan mm. palkkatasa-arvoa  ja naisen euroa.

Piirimme sivuilta löytyy lisää 100- vuotiaasta järjestöstä ja ZAU-kampanjasta


Amelia Earhart stipendi

on tarkoitettu avaruusteknolgian tai siihen liittyvän  teknologian naisopiskelijoille PhD -tasolla. Stipendi on suuruudeltaan USD 10 000 ja niitä jaetaan 30 kpl. Tutustu hakuehtoihin ja käytäntöihin sekä aiempien vuosien stipendin saajiin  täällä

Haku 15.11.2019 mennessä.


Norpparisteilyllä yhdessä soroptimistien kanssa

Perinteinen yhteistapahtuma Lappeenrannan soroptimistien kanssa oli tänä vuonna norpparisteily m/s Margaretalla 21.5.2019. Sää oli mitä mainioin ja Ismo Marttisen opastuksella näimme 5 – 6 norppaa. Alla olevan norppa-kuvan on ottanut Outi Talvia.

Kerho vieraili naistenpäivänä 8.3.2019 Juurakkokadun palvelukodissa

Vierailu LUMA -keskus Saimaassa

Lappeenrannan ja Imatran Zonta-kerholaiset vierailivat LUT-yliopistolla tutustumassa LUMA-keskus Saimaan toimintaan. Zonta Antaa Uskallusta -teeman ZAU-kampanjassa kerholaiset keräävät varoja tyttöjen tiede- ja teknologiakerhotoimintaan, jota valtakunnallinen LUMA-keskus Suomi -verkosto on mukana toteuttamassa. Kuvissa LUMA-ohjaajat Rosa ja Tiina vetävät tiede-demoa esimerkkinä matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian pariin innostavasta kerhosisällöstä.

Naistenpäivän terveisin

Kaisa-Liisa Pehkonen-Suoranta

ZC-Lappeenranta, puheenjohtaja

Kuvat: Leena Ikonen