Imatran Zonta-kerhon jäsenet vierailivat Walkers-auton vapaaehtoisina – ”Uskomaton ja mukava kokemus”

Imatran Zonta -kerho on vieraillut vapaaehtoisina seurakunnan Walkers-autossa, wautossa osana Digihäirintää vastaan – kampanjaa.
Seurakunnan Myö Yhes-lehti kirjoitti aiheesta yhden sivun mittaisen jutun, jonka voi lukea kokonaisuudessaan tästä.
Saimme itse nuorilta ja Walkers-toiminnasta vastaavilta seurakunnan nuorisotyönohjaajlta erittäin myönteistä ja voimaannuttavaa palautetta. Helmikuun aikana olimme wautossa seitsemänä iltana, jolloin keskusteluja syntyi suoraan parinkymmenen nuoren verran iltaa kohden.
“Walkers Imatran kokemukset Zontan kanssa ovat olleet pelkästään positiivisia. Walkers-toiminnan yhtenä tarkoituksena on luoda yhteinen työalusta nuorten kohtaamiseen. Zontalaiset olivat toden totta sydämellään mukana tässä yhteisessä projektissa ja toivat omaa persoonaansa, osaamistaan ja aikaansa nuorten käyttöön. Jaoimme ajatuksia nykyilmiöistä, joista ei vähäisimpänä some-kiusaaminen. Somehäirintä on keskustelunaiheena tärkeä ja varmasti nousee esille vielä monta kertaa. On hyvä, että Loisto Setlementin mainos on wauton seinällä, josta nuoret voivat sen bongata ja näin löytää konkreettista apua some-häirintää vastaan.
Illoissa mukana olleet zontalaiset toimivat luontevasti nuorten parissa noudattaen Walkersin periaatteita eli olemme nuorten puolella, emme syyllistä ja kohtaamme kaikki nuoret samalta viivalta.
Zonta yhteistyökokeilu toi vuorovaikutusta sukupolvien välille turvallisessa ympäristössä ja toteuttaa näin olle Walkers-jalanjälkeä juuri oikealla tavalla.
Walkers Imatra kiittää Zonta Club of Imatraa onnistuneesta yhteistyöstä🧡
Ollaan ihmisiksi”

Wautossa keskustellaan paljon esimerkiksi mopoilusta, koulusta, vapaa-ajanvietosta, päihteistä ja nuoruudesta. Imatran seurakunnan nuorisotyönohjaaja
Tomi Hämäläinen pitää somehäirintää koskevien keskustelujen kynnyksen madaltamista tärkeänä.