Hyväntekeväisyysjumppaa

HYVÄNTEKEVÄISYYSJUMPPAA

Liikunta lisää tutkimusten mukaan niin fyysistä kuin psyykkistä hyvinvointia. Yhdessä tekeminen vielä vahvistaa hyvän mielen tuntemusta ja reipasta oloa. Näin kun olemme viettäneet koronavirusepidemian sävyttämää arkea jo vuodenpäivät, on omasta fyysisestä ja psyykkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen korostunut entisestään.

Zonta-kerhojen varainhankinta on ollut monista virusepidemian aiheuttamista rajoituksista johtuen enemmän kuin haastavaa. Konsertteja, teatteriesityksiä ja erilaisia yleisötapahtumia on jouduttu siirtämään ja jopa kokonaan peruuttamaan.

Päätimmekin yhdessä Area I -kerhojen palvelutoimikuntien puheenjohtajien työryhmässä järjestää hyväntekeväisyysjumpan etäyhteyden välityksellä. Vielä kun kaksi kerhoa ( Helsinki IV ja Tapiola ) oli järjestänyt etäjumppia jo aiemmin, ja ammattitaitoinen jumppien vetäjäkin löytyi omasta takaa ensin mainitusta kerhosta, vaikutti idea jumpan järjestämisestä todella hyvältä.

Kaikki sujuikin odotusten ja toiveiden mukaisesti; tosin enemmänkin osallistujia olisi mahtunut mukaan. Fysioterapeutti, liikunnanohjaaja Teija Reini piti Zoom-yhteyden välityksellä kaksi tehokasta, monipuolista jumppaa, joiden liikkeet sopivat hyvin kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille. Kaiken kaikkiaan jumppiin osallistui noin 80 innokasta Zonta-siskoa, heidän ystäviään, perheenjäseniään. Tuottoa tästä liikuntatapahtumasta kertyi vähän yli 1600€, joka päätettiin jakaa Ensi- ja turvakotien Liiton sekä Helvi Sipilä -rahaston kesken. Näin pystyimme yhteisesti tukemaan sekä apua tarvitsevia perheitä täällä Suomessa että osallistumaan kansainvälisiin projekteihin Piirin kautta. Hyväntekeväisyystapahtuman järjestämiseen osallistuivat seuraavat kerhot: e-Club, Helsinki I, II, III ja IV, Espoo-Kauniainen, Tapiola ja Vantaa II. Muutama jumppaaja tuli pääkaupunkiseudun ulkopuoleltakin esim. Porvoon ja Kankaanpään kerhosta.

Oli mukavaa ja antoisaa tehdä yhteistyötä eri kerhojen kanssa, ja jatkoa seuraa, sillä suunnitelmissa on järjestää vielä syksyn alussa toinenkin jumppakierros.

KIITOS KAIKILLE INNOKKAILLE OSALLISTUJILLE!

TERVETULOA JÄLLEEN SYKSYLLÄ LIIKKUMAAN JA TEKEMÄÄN SAMALLA HYVÄÄ!