8.10.2022 Tiedote; Zonta International Piiri 20 kokoontuu ja palkitsee Seinäjoella

“Make a better world for women and girls”

ZONTA INTERNATIONAL PIIRI 20 KOKOONTUU JA PALKITSEE SEINÄJOELLA

Vapaa julkaistavaksi lauantaina 8.10.2022 klo 22 palkinnon saajien osalta, muut osat tiedotteesta vapaat julkaistavaksi heti.

Suomen ja Viron muodostama Zonta international -järjestön piiri 20 kokoontuu vuosikokoukseen Seinäjoelle 7.-9.10.2022. Tapahtuman teemana on “Me vahvat naiset”. Tapahtuma- ja kokouspaikkana toimivat Sokos Hotel Lakeus sekä Kampustalon Seinäjoki-sali. Tapahtumaan odotetaan n. 150 Zonta-kerhojen jäsentä kahdesta maasta.

Piirikokouksessa jäsenkerhojen edustajat päättävät piirin edellisen kauden raportoinnista ja toimintasuunnitelmasta sekä hyväntekeväisyyskohteista. Ohjelmassa on myös mm. työpajoja, iltajuhla ohjelmineen, kaunis Memorial service -muistelo edesmenneille ja Seinäjoen kohteisiin tutustumista.

Seinäjoen Zonta-kerho ry emännöi kokoustapahtumaa.

Naisen teko -kunniamaininta
Upea nainen, Ujuni Ahmed, palkitaan lauantai-iltana Naisen teko -kunniamaininta. Hän on ihmisoikeusaktivisti, kirjailija ja kansalaisjärjestö Fenix Helsingin toiminnanjohtaja. Ujuni Ahmed (s. 1987 Mogadishu, Somalia) on somalitaustainen yhteiskunnallinen vaikuttaja ja ihmisoikeusaktivisti, joka on työskennellyt naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta. Hän on puhunut erityisesti naisten sukuelinten silpomista sekä kunniaan liittyvää rajoittamista ja väkivaltaa vastaan. Hän itse saapuu vastaanottamaan palkintonsa Seinäjoelle.

Vuoden Zonta -huomionosoitus
Tamperelainen Tarja Pietiläinen Zonta e-Club of Finland1 palkitaan Vuoden Zonta -huomionosoituksella. Hän on positiivisella ja energisellä otteellaan edistänyt Zonta-toiminnan kehittämistä ja nykyaikaistamista.

Zonta International Piiri 20 tukee julkilausumallaan lähisuhdeväkivallan vastaista työtä

Lähisuhdeväkivalta aiheuttaa suurta inhimillistä kärsimystä väkivallan kohteelle ja se aiheuttaa suuria kustannuksia yhteiskunnalle kaikilla toiminnan tasoilla. Lähisuhdeväkivalta on sukupuolittunutta, ja sen kohteena on useimmiten nainen. Apua tarvitsevat iästä, sukupuolesta tai kulttuuritaustasta riippumatta väkivallan kokija, mahdollinen väkivallan todistaja sekä myös väkivallan tekijä.

Zonta International Piiri 20 tukee omalta osaltaan lähisuhdeväkivallan ehkäisyä vaikuttamalla kansainväliseen, kansalliseen, alueelliseen sekä paikalliseen toimintaan ja päätöksentekoon yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. ”ZONTA Says NO to Violence Against Women” -kampanja osoittaa Zonta International -järjestön jatkuvaa sitoutumista naisten turvallisuuden ja suojelun varmistamiseen esimerkiksi nyt, kun naiset kokevat poliittisista ja uskonnollisista syistä väkivaltaa mm. Iranissa, Afganistanissa ja Ukrainassa. 16 kampanjapäivän aikana 25.11.–10.12. 2022 Zontat lisäävät tietoisuutta naisiin kohdistuvasta väkivallasta kotikaupungeissaan.

Naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan vastainen työ on ajasta ja paikasta riippumatta aina merkityksellistä. Zonta International Piiri 20 edellyttää varhaista puuttumista lähisuhdevaltaan sitä ehkäisevien toimien, toimijoiden monialaisen yhteistyön ja vaadittavien resurssien lisäksi.

ZONTA-JÄRJESTÖN MISSIO JA VISIO

“Zonta International on johtava, eri alojen ammattilaisten muodostama maailmanlaajuinen järjestö, joka voimaannuttaa naisia kaikkialla maailmassa palvelu- ja vaikuttamistyön avulla.

Zonta International näkee tulevaisuuden maailman sellaisena missä naisten oikeudet tunnustetaan ihmisoikeuksiksi ja missä jokainen nainen pystyy käyttämään hyväkseen kaikki kykynsä. Sellaisessa maailmassa naisilla on käytössään tasavertaisesti miesten kanssa kaikki tarjolla olevat voimavarat ja heillä on edustus päätöksenteossa tasavertaisesti miesten kanssa. Sellaisessa maailmassa kukaan nainen ei elä väkivallan pelossa.”

Kansainvälisten kohteiden lisäksi Seinäjoen Zonta-kerho ry tukee Etelä-Pohjanmaan turvakodin toimintaa.

 

LISÄTIETOA

Pe 7.10.2022 saakka Liisa Ojala, piirikokouspäällikkö 040 5708 738

La-su 8.-9.10.2022 Terhi Välisalo, piirikokouksen viestijä 040 527 0977

Zonta Piiri 20 Governor Merja Ora 050 5292 331