ZAU-kerhojen haut käynnissä

ZAU-kerhojen toteutuksen ohjausryhmä on suunnitellut kerhojen etenemiselle aikataulut. Koulut ja muut tahot hakevat kerhoja seuraavasti:

  • vuoden 2019 kesän ja syksyn kerhot 1.–30.4.2019, päätös valinnoista tulee 21.5.2019
  • kevään 2020 kerhot 1.–31.10.2019, päätös valinnoista tulee 21.11.2019.
  • mahdollisesti järjestetään vielä kolmas haku kesän/syksyn 2020 ZAU-kerhoista.

Haku tapahtuu sähköisesti, ja myös ilmoitukset päätöksistä tulevat sähköisesti. Tässä on linkki nyt käynnissä olevan hakuun: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/97393/lomake.html

Tuleville ZAU-kerho-ohjaajille on valmistunut ZAU-moduuli LUMA-kerhoissa käytössä olevalle MOOC-verkkokurssialustalle. Edellytyksenä kerho-ohjaajaksi on em. verkkokurssin suorittaminen. Kerho-ohjaajien haku tapahtuu samalla aikataululla kuin ZAU-kerhohaku, tässä linkki hakuun:

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/97395/lomake.html

Pääkaupunkiseudulla on käynnissä kaksi pilottikerhoa, joissa teemalla ”ruokaa ja reaktioita” järjestetään kuusi 1,5 tunnin kerhokertaa. Ilmiöpohjaisen oppimisen avulla integroidaan kemiaa, matematiikkaa, äidinkieltä ja ilmaisutaitoa. Oppimisen lähtökohtana käytetään todellisen elämän ilmiöitä ja ongelmia, jotka ovat avoimesti määriteltyjä ja joita ei voi ratkaista kaavamaisesti. Parhaita lähtökohtia ovat oppijoiden itse oma-aloitteisesti esiin ottamat kysymykset. Lisätietoa: www.luma.fi/zau

Zontat voivat olla omalla paikkakunnallaan aktiivisia ja kannustaa koulua tai muuta tahoa hakemaan kerhoa. Myös virtuaalikerho on mahdollinen – samoin kesäkerho, jolloin opetusta on esim. maanantaista perjantaihin 1,5–2 tuntia kerrallaan. Kysymyksiä ZAU-kerhoista voi lähettää osoitteella zau@zonta.fi.