Yli 200 zontaa kokoontuu Joensuussa

Tiedote 13.10.2015

Yli 200 zontaa kokoontuu Joensuussa

Yli 200 zontaa kokoontuu Joensuussa Zontien piirikokous tuo kahden viikon kuluttua – 23. – 25.10. – Joensuuhun noin 200 suomalaista ja virolaista vaikuttajanaista. Joensuun Zonta-kerhon emännöimän viikonlopun teemana on Moninainen nainen.

_rv_5646
Kuva Zonta International Board Member Winnie Teoh

Zonta International Piiri 20:n lauantaina 24.10. pidettävä piirikokous on vaalikokous, jossa valitaan piirin johto ja virkailijat ensi kesäkuun alusta alkavalle kaksivuotiskaudelle. Kokoukseen osallistuu järjestön kansainvälisen hallituksen jäsen Winnie Teoh Hong Kongista.

Ennen piirikokousta vieraat kokoontuvat seminaariin, jossa sisätautiopin professori Johanna Kuusisto Itä-Suomen yliopistosta kertoo aiheesta Geenitutkimus sydänlihassairauksissa – missä mennään? Seminaarin ohjelmassa on myös työpajoja, joissa pohditaan mentorointia, verkostoitumista ja uravalintojen vaatimuksia arvojen ja työelämän muuttuessa. Iltajuhlassa jaetaan ZIPiiri 20:n Liisa Andström rahaston apurahat kuudelle eri aiheesta väitöskirjaansa tekevälle naistutkijalle.

Viikonlopun tapahtumat alkavat jo perjantai-iltana 23.10., jolloin zontat tutustuvat Taitokortteliin ja pääsevät kokeilemaan piirakoiden leipomista Pohjois-Karjalan marttojen opastuksella. Sunnuntaina vieraat tutustuvat valintansa mukaan Luonnonvarakeskukseen, Joensuun Taidemuseoon tai Ortodoksiseen seminaariin. Viikonloppuun sisältyy myös liikuntaohjelmaa. Tutustumiskohteista zontat siirtyvät päätösseminaariin ortodoksiseen seurakuntakeskukseen, missä varatuomari Tuulikki Petäjäniemi käyttää puheenvuoron keinoista vahvistaa naisten asemaa palvelutoiminnan ja vaikuttamisen keinoin. Seminaarissa julkistetaan myös ZI Piiri 20:n ehdokas Zonta Foundationin Jane M Klausman Women in Business –apurahan saajaksi.

Zonta International on maailmanlaajuinen palvelujärjestö, joka tehnyt vuodesta 1919 työtä naisten ja tyttöjen oikeudellisen, poliittisen, yhteiskunnallisen, taloudellisen, koulutuksellisen, terveydellisen ja ammatillisen aseman parantamiseksi globaalisti ja paikallisesti.

Kuluvan toimintakauden tärkeimpiin teemoihin kuuluu Zonta says NO to Violence Against Women – kampanja naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Zontat toteuttavat ohjelmaa yhteistyössä YK:n ja sen jäsenjärjestöjen kanssa.

Joensuun piirikokous pidetään Karelia ammattikorkeakoululla, Tikkarinne 9. Tervetuloa seuraamaan Joensuun piirikokoustapahtumia.

Lisätietoja:
Salli Soininen, gsm 0503513359, e-mail: soininensalli1 (at) gmail.com
Ulla Mikkola, gsm 0503542182, e-mail: mikkolanulla(at) gmail.com