Zonta-kerho Vantaa II Advocacyn ytimessä!

Kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamisen päivänä 25.11. järjestimme Zonta Says NO!-tempauksen Myyrmäen asemalla.  Esittelimme viisi vaatetettua naishahmoa, jotka olivat kokeneet parisuhdeväkivaltaa. Heidän tarinansa kerrottiin hahmoon kiinnitetyllä kyltillä. Todellisuuteen perustuvat tapaukset saimme Naistenlinjalta.

Tapahtuma kesti koko päivän siten että kaksi kerhon jäsentä kerrallaan oli paikalla. Asema ei ollut sijainneista paras koska moni kulki kiireellä ohi. Silti päivään mahtui useita hienoja kohtaamisia niin asian omakohtaisesti kokeneiden naisten, kuin myös miesten ja nuorten kanssa. Esimerkiksi seuraavanlaisia:

-naisia, jotka hiljaisesti totesivat kuuluvansa tarinoiden kokeneiden joukkoon

-nainen, joka kokenut väkivaltaisen suhteen 20 vuotta sitten ja kärsi edelleen painajaisista

-henkilöitä, jotka totesivat että näkyväksi tekeminen auttaa väkivallan kohteeksi joutuneita. Ja hyvä näyttää myös, mistä saa tukea. Ja näyttää, että voi selvitä.

-muutama henkilö luki kaikki kuvaukset, muutama lisäksi silmäili kaikkia

-nuorempi nainen, joka oli menossa ystäviensä kera syntymäpäivää juhlimaan. Hän totesi, että esillä olleen tilaston valossa heistä neljästä siis yksi voisi olla lähisuhdeväkivallan uhri, joka ei ole kuitenkaan tohtinut ottaa asiaa esiin ystäväpiirissä. Nainen aikoi ottaa asian puheeksi illan aikana ystäviensä kanssa.

-nuorten poikien porukka arveli ohi kävellessään meitä halleluja-porukaksi. Kävelin hetken heidän kanssaan ja kerroin näyttelymme tarkoituksen. Yksi heistä n. 15-vuotiaista totesi siihen, että hyvä juttu teillä ja vakuutti omasta puolestaan, että ei ikinä kohdista kehenkään naiseen mitään väkivaltaa ja käänsi vielä peukalonsa pystyyn meidän näyttelyllemme.

-mielenkiintoinen lyhyt keskustelu myös parin ulkomaalaistaustaisen nuorehkon miehen kanssa

Katso video tapahtumasta