Viihteellinen iltapäivä 29.3.2020

Keltaisia ruusuja

VIIHTEELLINEN ILTAPÄIVÄ

Tervetuloa nauttimaan  tasokkaasta viihteestä ja runsaasta buffet-lounaasta hyvässä seurassa sunnuntaina 29.3. klo 13.00 – 16.00 Ravintola Grill House Pizza Expressiin,  Talvikkitie 38, Tikkurila

Lounaan aikana kuuntelemme kaunista musiikkia ja meitä hauskuuttaa imitaattori-juontaja ja näyttelijä Joonas Myllyveräjä.

Osallistumismaksu 20€/henkilö. Sitovat imoittautumiset 15.3.2020 mennessä kerhomme sihteerille sisko.pulli@gmail.com .Ilmoitathan samalla mahdollisesta erikoisruokavaliosta.

Lämpimästi tervetuloa!

Zonta-kerho Vantaa I

 

Tilaisuuuden tuotosta kolmasosalla tuetaan Zonta Internationalin kansainvälisiä avustuskohteita. Tuotosta 2/3 ohjataan paikallisiin kohteisiin tyttöjen ja naisten hyväksi.  www.zonta.fi

Vantaan Zontien yhteinen pikkujoulu 11.12.2019

Vantaan Zontakerhojen yhteinen joulujuhla 2019

Vantaa I ja II Zonta-kerhot  viettivät yhteistä pikkujoulua 11.12.2019 Helsingin pitäjän kirkon vieressä sijaitsevassa Kahvitupa Laurentiuksessa.  Samalla juhlittiiin Zonta-järjestön perustamisen 100-vuotisjuhlaa, johon vanhan rakennuksen miljöö tarjosi erinomaiset puitteet. Myös juhlaväen pukeutumisessa ja asusteissa oli muistoja menneiltä vuosikymmeniltä.  Zontan kansainväliseen luonteeseen sopivasti nautittiin perinteisen suomalaisen joulupöydän sijasta kevyempi italialaistyyppinen menu. Laurentiuksen liiketoimintaa hoitaa nimittäin nykyään suomalais-italialainen pariskunta.

Tilaisuuteen kutsuttuina oli myös yhteistyökumppaneita. Vantaa II:n puheenjohtajan Tuire Kaitila-Tarvaisen tervehdyssanojen jälkeen illan aloittikin Vantaan Akateemiset Naiset ry:n puheenjohtaja Raija Sollamo (kuva 1) kertomalla ”Tehdään yhdessä” -hankkeesta, jonka rahoittamiseen Vantaa II oli hakenut ja saanut Zonta-järjestön juhlavuoden apurahan (5 000 USD) ainoana Piiri 20:n kerhona. 1)  Hankkeen tavoitteena on tutustuttaa eri-ikäisiä maahanmuuttajanaisia syvemmin suomalaisuuteen ja käytännön työssä keskustelemalla opettaa lisää suomen kieltä.  Kyseessä voi olla apua esim. erilaisiin kotitöihin, lasten tai vanhusten hoitamiseen ja asiointiapua. Palvelun tilaaja antaa työssä tarvittavan opastuksen.  Palvelua koordinoi  Zana Kerveshi (alla oikeanpuoleisessa kuvassa  vasemmalla).

Tehdään yhdessä -hanke

 

Vantaa II oli koostanut historiikin Zonta-järjestön 100-vuotistaipaleesta. Eri henkilöt kertoivat lyhyesti tärkeimmät tapahtumat ja asiat, joista kukin vuosikymmen muistetaan ja mitä samaan aikaan tehtiin Zonta-järjestössä. Saimme hyvän kuvan siitä, miten järjestö on kehittynyt nykyisekseen ja miten eri vaiheet liittyvät yleiseen kehitykseen.

Vantaa I:n esityksen aiheena oli Zontan 100-vuotisjuhlavuonna  käydyn somekampanjan joulukuun teema ”Naisten oikeudet ihmisoikeuksia – työ jatkuu”, josta oli koostettu tietoiskutyyppisesti toteutettu mielenosoitus (viereinen kuva). Esityksessä tuotiin esille erilaisia ihmisoikeuksien loukkauksia, varsinkin naisiin kohdistuvia, nykyisessä digiajassa.

Ohjelman lopuksi puheenjohtajat Arja Schadewitz ja Tuire Kaitila-Tarvainen jakoivat Zonta-järjestön ohjeiden mukaisesti kunniakirjat ansioituneille jäsenille. Vantaa I:stä kunniakirjan saivat perustajajäsenet ja pitkäaikaiset aktiivijäsenet Taina-Mari Ketomäki ja Ulla-Stina Westman, jonka  puolesta  huomionosoituksen  vastaanotti Marja-Liisa Parkkinen.  Lisäksi kunniakirjan sai rahastonhoitaja Maj-Len Adolfsson pitkäaikaisesta ja tinkimättömästä työstään kerhon hyväksi. Vantaa II:n jäsenistä kunniakirjalla palkittiin Leena Sokka erityisesti pyyteettömästä, ”hiljaisesta” aktiivisuudestaan ja Vuokko Skyttä tuloksekkaasta ja esimerkillisestä toiminnastaan mm. Piirin 20 palvelutoimikunnassa ja ZAU-kampanjassa.  Vuokko on ollut vaikuttamassa myös siihen, että Zonta Internationalin 100-vuotisapurahaa haettiin ja myös saatiin kerhon yhteistyökumppanille Vantaan Akateemisille Naisille.

Teksti: Anne Suursalmi, Arja Schadewitz  ja Sisko Pulli 

 Kuvat: Arja Schadewitz    

 

1) Zonta-järjestön juhlavuoden apurahaa oli jaossa 300 000 dollaria. Hakemuksia oli kaikkiaan vajaat 300 ja niistä 62 kerhoa ympäri maailmaa onnistui saamaan apurahan

Vantaan zontat sankarihaudoilla itsenäisyyspäivänä

Zonta-kerho Vantaa I:n ja Vantaa II:n puheenjohtajat kävivät yhdessä laskemassa kukkavihkon
Helsingin pitäjän kirkon sankarihauta-alueella 6.12.2019. Myös Vantaan kaupunkia oli  edustamassa naiskaksikko: kaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala.

Seppeleitä ja kukkatervehdyksiä toivat lisäksi poliittiset järjestöt, veteraanit, Lions Clubit, Rotary-järjestö ja partiolaiset. Pronssisen hautaristin äärellä kuultiin pappien lyhyet saarnat suomeksi ja ruotsiksi sekä mieskuorolaulua. Maamme-lauluun sai osallistua yleisökin, jommallakummalla kotimaisella kielellä.

Zontien kukkatervehdyksen vantaalaisille sankarivainajille veivät vas. Tuire Kaitila-Tarvainen ja
Arja Schadewitz

Teksti:  Arja Schadewitz, Zonta-kerho Vantaa I

Kuva: Aki Schadewitz