Vantaa II Zonta -kerho 30 vuotta

Vantaan Zonta-kerhoista nuorempi vietti 30-vuotisjuhliaan ravintola Lasipalatsin Palmuhuoneella lauantaina 21.10.2017 klo 14-17. Paikalla oli kutsuvieraita ja kerhon nykyisiä jäseniä puolisoineen ja ystävineen kaikkiaan 29 henkeä, mikä on myös kerhon jäsenmäärä. Paikan päällä meitä olivat tervehtimässä Governor Tuija Kirveskari-Tähtinen, kerhomme ensimmäinen puheenjohtaja Mirja Baldauf (nykyisin Kotkan kerhon jäsen), Arja Schadewitz kummikerhostamme Vantaa I:stä sekä Auli Kosonen ja Outi Rautalahti Espoo-Kauniainen kerhosta. Myös kerhomme perustaja- ja kunniajäsen Irma Nirvi-Suuronen oli mukana ja hänen ansiostaan nähtiin juhlassa myös kuvakavalkadia kerhon alkuvuosilta.

Hyvän ruuan lomassa saimme nauttia musiikkiesityksestä ja monologista, joiden esittäjät olivat nuoria lukiolaisia. Governorin tervehdyksen lisäksi Sinikka Sahi kertoi tarinoita vuonna 1991 vantaalaisten kerhojen ponnisteluilla perustetun Tarton kerhon jännittävistä ja opettavaisista alkuvaiheista ja Ulla Salonen Luetaan yhdessä-toiminnasta ja Auroras-verkostossa syntyneestä mentorointihankkeesta. Viisi kerhomme jäsentä toimii Luetaan yhdessä-opettajina.

 

Juhlassa jaoimme stipendit esiintyjille ja teimme 500 euron lahjoituksen Let Us Learn-projektille Madagaskarilla.

Puheenjohtajamme Sirkka Rautioaho toivotti juhlavieraat tervetulleeksi Tommy Tabermanin runolla, jossa keskiössä ovat unelmat, mogologin aihe oli ”Idiootit, jotka unelmoivat” ja Governor Tuija kehotti meitä unelmoimaan ja katsomaan tulevaisuuteen valoisin mielin ja tärkeää työtä jatkaen.

Ja sen me teemme.

Teksti Vuokko Skyttä

Kuvat Arja Schadewitz