Tytöt kohtaavat päivittäin haasteita Madagaskarilla

Zonta Internationalin Presidentti Sonja Hönig Schough vieraili toukokuussa Madagaskarilla yhdessä UNICEFin edustajan kanssa. Zonta International on sitoutunut tukemaan Let Us Learn -projektia Madagaskarilla yhdessä UNICEF USA:n kanssa kaudella 2016-2018.

Sonja kertoo blogissaan, että vaikka hän on kiertänyt paljon maailmaa, niin Madagaskarin luonto teki häneen vaikutuksen, mutta sen ohella myös maan syvä köyhyys. Monet perheet joutuvat elämään vajaalla kahdella dollarilla päivässä. Väkivalta on yleistä, ja sen kohteena ovat etenkin nuoret tytöt.

Myös pääsy opiskelemaan on vaikeaa ja maksaa aivan liikaa köyhille perheille.

Sonja tapasi yhtenä päivänä teinityttöjä, jotka kertoivat hänelle tulevaisuuden unelmistaan ja toiveistaan. Kaksi heistä halusi kätilöiksi, yksi lääkäriksi ja yksi poliisiksi. Kaikki puhuivat paremmasta tulevaisuudesta niin itselleen kuin heidän perheilleenkin.

Olimme luokkahuoneissa ilman valoja. Kouluista ja kodeista puuttuvat sähköt, mikä tekee opiskelusta ja elämästä kaikkineen hankalaa. Lapset voivat joutua kulkemaan pilkkopimeässä viidenkin kilometrin kävelymatkan.

On siis tärkeää, että tytöt saavat tukea koulutukseen ja voivat edetä aivan ensimmäisistä opinnoista myös korkeammalle tasolle. Sitä kautta heidän mahdollisuutensa saada ammatti ja elanto paranevat, ja sitä kautta voidaan myös ehkäistä liian aikaisia avioliittoja ja teiniraskauksia.

”Let Us Learn” on kokonaisvaltainen projekti. Siinä ei vain tueta koulutusta, vaan koulut on rakennettava niin, että ne suojaavat luonnon katastrofeilta ja ottavat lapset kaikin tavoin huomioon ja vapauttavat heidät väkivallan uhkasta. Myös hygienia on tärkeä osa koulutusta ja tyttöjen kasvua.

Zonta International on ollut UNICEF USA:n kumppani yli 40 vuoden ajan, ja Sonja uskoo, että myös Let Us Learn -projekti tulee olemaan menestys!