Kerhon ensimmäinen Lucia valittu 13.12.

Kerhomme kokoontui viettämään jouluista Lucian päivän juhlaa kauniiseen Villa Ahlbergiin Nukariin.

Aloitimme samalla kerholle uuden perinteen ja valitsimme kerholle Lucia-neidoksi Tuulan, joka on kerhon perustajajäsen ja edelleen hyvin aktiivisesti mukana kerhon toiminnassa.

 

Kerholaiset luonnehtivat Tuulaa muun muassa seuraavasti:

Aina valmis toimimaan ja aktiivisimpia kerhomme kokouksissa kävijöitä. Aina iloinen ja ystävällinen, oikeudenmukainen ja projekteista innostuva. Tuo iloa ja positiivista henkeä kerhoon.

 

 

 

 

 

 

 

Mukana juhlissa oli myös muutama kerhomme ”Emerita-Zonta”.

Kerho mukana Zonta Says NO -kampanjassa

Tuusula-Kerava-Järvenpään Zonta-kerho oli aktiivisesti mukana vuoden 2022 kansainvälisessä Zonta Says NO to Violence Against Women -kampanjassa.

Kampanja alkoi 25.11., jolloin vietetään YK:n kansainvälistä päivää naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. 16 päivän kampanja päättyi 10.12. vietettävänä ihmisoikeuksien päivänä.

Kerho aloitti kampanjan jo kuukausitapaamisessaan torstaina 24.11., jolloin kerholaiset jalkautuivat Keravan ja Järvenpään kävelykaduille kertomaan kampanjasta. Tämän jälkeen kokoonnuimme yhdessä nauttimaan oransseja ruokia ja samalla kuulimme Keski-Uudenmaan Turvakodin kuulumiset.

Maanantaina 28.11. kerhomme oli mukana Lyömättömän linjan uusien toimitilojen avointen ovien päivässä Keravan Sampolassa.

Oranssi väri kuvastaa toivoa ja on kansainvälinen tunnusväri naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

Alla koostevideo 24.11. päivän tapahtumista.
fa8e3572-4417-48b6-a72a-c6c37bee58f6

Kiitos kaikille mukana olleille![

Tyttöjen päivä 11.10.

YK:n kansainvälistä Tyttöjen päivää on vietetty vuosittain 11. lokakuuta jo vuodesta 2011 lähtien. Päivällä osoitetaan tukea kaikille maailman tytöille ja heidän oikeuksilleen.

Zonta-järjestö tekee työtä tyttöjen hyväksi Suomessa ja maailmalla muun muassa

  • edistämällä tyttöjen mahdollisuutta opiskeluun
  • ehkäisemällä lapsiavioliittoja
  • kasvattamalla tietoisuutta seksuaaliterveydestä
  • kannustamalla tyttöjä matemaattis-luonnontieteellisille aloille
  • jakamalla stipendejä

Eikö kuulostakin hyvältä? Tule mukaan mielenkiintoiseen ja palkitsevaan työhön ja laita viestiä osoitteeseen tuusula-kerava-jarvenpää (at) zonta.fi.