Turussa juhlittiin 50-vuotista taivalta hyväntekeväisyystempauksin

Turun Zonta-kerho I on toiminut jo 50 vuotta. Kerho päätti juhlistaa tätä kahdella vanhuksiin suunnatulla hyväntekeväisyystempauksella, joista ensimmäinen oli toukokuussa ja toinen marraskuussa.

Turun Zonta-kerhon toukokuinen tempaus oli Vire koti Nukkumatin asukkaiden ulkoiluttaminen. Nukkumatti tarjoaa asumispalveluja hoivaa tarvitseville vanhuksille. Ulkoilemaan lähtijät istuivat kaikki pyörätuolissa. Suurin osa ei myöskään puhunut lainkaan. Onneksi sää suosi ja luontokin oli jo heräämässä eloon, joten ulkoilulle oli siten suotuisat olosuhteet. Kommunikointikin onnistui. Kun sanoja ei ollut, riitti yhteyden saamiseksi hymy ja kosketus. Kaikki kokivat, että tempaus oli menestys. Saatiin uusia ystäviä ja uutta ajateltavaa:

”Oli ilo olla mukana! Suurin osa näistä ihmisistä vaikutti kovin tyytyväisiltä. Oli haikeaa jättää tämä ystävä saman tien kuin oli juuri luotu yhteys. Hän piti kovasti kiinni käsistäni eikä halunnut päästää minua lähtemään. Sellainen fiilis jäi, että voisimme mennä toistekin.”

”Keikka oli hieno ja siitä tuli hyvä mieli. Mutta samalla aika paha mieli niiden vanhusten puolesta, joiden ulkoilumahdollisuudet ovat noin rajoitetut. Ajattelin, että useammin siellä pitäisi käydä.”

”Tällä kertaa ei myyty mitään, eikä tulosta arvioitu rahassa. Teimme epäitsekkäästi jotakin itse ja siitä tuli tosi hyvä mieli.”

”Vierailu todellakin avasi silmiä hoivatyön ja vanhustenhoidon arjen monista haasteista.”

Toinen juhlavuoden hyväntekeväisyystempauksemme Jouluinen musiikkihetki toteutui 27.11.2017 ja paikaksi valikoitui Parkinmäen palvelutalo. Meitä Zontia oli paikalla kymmenkunta. Muita osallistujia oli reilut kaksi kertaa enemmän. Ohjelmassa oli yhteislaulua, joulutarinan kuuntelua ja yhteinen keskusteluhetki. Ansiokkaasta pianosäestyksestä huolehti meille avuksi rientänyt vieraamme taiteilija Kristiina Turtonen Naantalista. Tilaisuus alkoi makeasti joulukaramellien maistelulla ja päättyi palvelutalon tarjoamien hot dogien syöntiin.

Saimme hyvää palautetta jouluisesta musiikkihetkestä ja pidimme itsekin vierailusta niin paljon, että tälle tapahtumalle tullee jatkoa tulevina vuosina….