Tapiolan kerho tukena: Suomalainen ruoka tutuksi

Yan aloittamassa kanttarellikastikkeen valmistusta.

Keväinen juhla-ateria päätti maahanmuuttajille suunnatun suomalaisen ruokakulttuurin kurssin, joka järjestettiin Tapiolan Zonta-kerhon tuella Omnian koulutuskeskuksessa. Opetuskeittiössä valmistui tällä kertaa kuhaa uusien perunoiden ja kanttarellikastikkeen kera.

Kurssille osallistui kaikkiaan 12 opiskelijaa, jotka ovat kotiutuneet Suomeen Jemenistä, Kiinasta, Somaliasta, Syyriasta ja Vietnamista. Heitä johdattelivat uuden kotimaan ruokakulttuuriin ja sen arki- ja juhla-aterioihin opettajat Eva Kauhanen ja Lisbet Salomonsson-Manninen.

Lue lisää

ZAU-kampanjan risteily Tallinnaan 24.8.2019

Lähde päiväristeilylle Tallinnaan 24.8.2019 ja tue samalla tytöille suunnattuja ZAU-kerhoja! Risteily Viking XPRS -aluksella on tarkoitettu zontille perheineen ja ystävineen. Se on osa Zonta-järjestön 100-vuotisjuhlintaa ja ZAU-kampanjaa. Ilmoittautumiset matkalle mielellään heti, mutta viimeistään 15.6.

Matkan hinta on aikuisilta 50 € / henkilö ja lapsilta alle 6 v. 10 €, 6–11v. 15 € ja 12–17 v. 30 €. Hintaan sisältyy laivamatka, brunssi ja paluumatkan kuohuviini / Pommac. Jos paluumatkalle haluaa tilata kokoustilaan salaattibuffeen (19 €), se lisätään matkan hintaan. Ohjelma Tallinnassa maksaa 10 € / aikuinen.

Lue lisää

Tapiolan Zonta-kerho kutsuu: lähde äidin kanssa leffaan

Tapiolan Zonta-kerho ja Espoo Synchronized Skaters kutsuvat äitejä ja tyttäriä ranskalaisen komediaelokuvan pariin Kino Tapiolaan maanantaina 13.5.2019 klo 18.30. Liput à 15 euroa Lippuautomaatista:

https://www.lippuautomaatti.fi/ess

Tapahtuman tuotoilla tuet Tapiolan Zonta-kerhon toimintaa naisten ja tyttöjen aseman parantamiseksi niin koti-Suomessa kuin kehitysmaissa sekä Lumineers -joukkueen toimintaa.

Kaunis kesäpäivä puutarhassa lähellä Pariisia. Elähtänyt tv-tähti Castro saapuu tuottajansa tupaantuliaisiin. Vieraiden joukossa on Castron ex-vaimo ja heidän tyttärensä, jolta on juuri ilmestynyt kirja vanhempiensa pieleen menneestä avioliitosta. Mukana myös youtube-tähti sekä julkkishaukka tarjoilijatar. Luvassa siis mainiot juhlat… tai totaalikaaos. Ranskan komediakuningatar ja Cannes-palkittu Agnès Jaoui palaa kameran eteen ja taakse uudessa sydämellisessä elokuvassaan PUUTARHAJUHLAT.

Lisätiedot elokuvasta:  https://www.kinotapiola.fi/fi/elokuvat/puutarhajuhlat


Lumineers tähtää huipulle

Suomen nuorin muodostelmaluistelun seniorijoukkue Lumineers on aloittamassa kolmannen kilpailukautensa. Se kuuluu jo saavutuksillaan lajin kansainväliseen kärkeen, mutta kotimaassa se joutuu käymään kilpailua kolmen maailmanmestaruuksia voittaneen huippujoukkueen kanssa.

Laji vaatii monipuolista harjoittelua. Lumineersin ohjelmaan kuuluvat luistelun lisäksi baletti, akrobatiaharjoitukset, voimistelu sekä voimaharjoittelu. Jäällä joukkue harjoittelee 11 tuntia viikoittain. Lisäksi tulevat leirit, tehopäivät ja kilpailumatkat, jotka kasvattavat aikaa luistimilla.

Kotimaan SM-osakilpailujen lisäksi joukkue osallistuu vuosittain ainakin kahteen kansainväliseen kilpailuun.

Lumi-luistelijan kulut kilpailuvuodestaan ovat noin 9 000 euroa. Muodostelmaluistelijat eivät saa mitään lajitukia, vaan maksavat kaiken itse. Siksi tuki erilaisista tempauksista on enemmän kuin tarpeen.

Espoo Synchronized Skaters ry:n perustivat kaksi perinteikästä espoolaisseuraa, Espoon Jäätaiturit ja Espoon Taitoluisteluklubi vuonna 2017. Kaikki kolme seuraa tekevät tiivistä yhteistyötä luodakseen nuorille luistelijoille vahvan polun tulokkaista aina Lumeihin asti, ettei tie katkeaisi etenemismahdollisuuksien puutteeseen.

Joukkuetta valmentavat Liisa Lakela ja Maikki Merilehto.

www.lumineerssynchro.fi