Keskustelutallenne katsottavissa MTV3 KATSOMOSSA >>>>tästä!

 


Kesän yksi kohokohta lähestyy, SuomiAreena Porissa alkaa 16.7. Soroptimistien ja Zonta-järjestön yhteinen keskustelutilaisuus on jo Areenan ensimmäisenä päivänä! Kaupungintalon pihassa kello 13-14.

Tervetuloa viettämään kesäpäivää Porin superviikolle! SuomiAreena, Asuntomessut ja Pori Jazz!

Mikäli et itse pääse Poriin, voit kuitenkin seurata keskustelua. Keskustelut striimataan, eli esitetään suorana MTV Katsomossa sekä SuomiAreenan nettisivuilla klikkaa kuvaa ja katso!


NÄKYMÄTÖN TUSKA NÄKYVÄKSI
– lähisuhdeväkivallalle loppu

Keskustelutilaisuus maantaina 16.7.2018 klo 13-14
Kaupungintalon piha, Hallituskatu 12

Puhujat
Laura Manninen, kirjailija
Pia Puu Oksanenasiantuntija, Amnesty International Suomen osasto
Riitta Särkeläpääsihteeri, Ensi- ja turvakotien liitto

Juontaja
Jaana Haapala-Laihotoimitusjohtaja, Funck Helsinki

Järjestäjät
Zonta International Piiri 20 ja Soroptimist International Finland

www.suomiareena.fi

RIITTA SÄRKELÄ
Riitta Särkelä on Ensi- ja turvakotien liiton pääsihteeri ja koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän on työskennellyt lähes koko työuransa järjestövaikuttajana. Ensi- ja turvakotien liitto on järjestönä tehnyt lähisuhdeväkivallan vastaista työtä lähes 40 vuotta mm. käynnistänyt turvakotitoiminnan Suomessa 1979. Liitolla on myös monenlaisia yksilö- ja ryhmämuotoisia avopalveluja väkivallan uhreille, lapsille ja myös tekijöille sekä nettiturvakoti chatteineen matalan kynnyksen avuksi.

PIA PUU OKSANEN
Pia Puu Oksanen työskentelee ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Suomen osastossa ihmisoikeusasiantuntijana. Hänen erityisalansa on sukupuoleen ja seksuaalisuuteen perustuva syrjintä ihmisoikeuskysymyksinä. Oksanen on toiminut naisiin kohdistuvan väkivallan teemojen parissa parikymmentä vuotta, Amnestyn ohella myös muissa järjestöissä – muun muassa Raiskauskriisikeskus Tukinaisen hallituksessa eri tehtävissä ja Naisten Linjan toiminnanjohtajana.

LAURA MANNINEN
Laura Manninen on kirjailija, jonka esikoisromaani Kaikki anteeksi kertoo osittain omakohtaisen tarinan vallankäytöstä parisuhteessa ja väkivallastakin. Laura haluaa murtaa aiheeseen liittyvän vaikenemisen ja häpeän kulttuurin. Kaikki anteeksi on kuulunut kevään varatuimpiin kirjoihin ja sen elokuvaoikeudet on myyty Yellow Film & TV:lle.

JAANA HAAPALA-LAIHO
Jaana Haapala-Laiho on mainostoimisto Folkin ja tutkimustoimisto Funckin perustajia, joka on tehnyt vuosikausia vanhusten hätää näkyväksi Helsinki Mission kanssa. Jaana on myös kirjoittanut kirjan v.2008 kirjan Omatuntotalous, joka ennakoi vastuullisuuden nousua ja sitä, että vastuullisuus tulee ihmisten ostoskoriin sekä päätöksenteon keskiöön.