Stipenditoimikunnalla on asiaa

STIPENDITOIMIKUNNALLA ON ASIAA

Tiivistahtinen Porvoon piirikokous saatiin hienosti päätökseen sunnuntaina, 8. lokakuuta 2017, Haikossa, mistä kaunis kiitos emäntäkerhollemme, Porvoo-Borgå, ja muille osallisille!

Lauantain iltajuhlassa jaettiin niin Piiri 20:n Lisa Andström-rahaston toimikunnan päättämät tutkimusstipendit, kuin kansainväliset Amelia Earhart-rahaston myöntämä Fellowship-tutkimusapuraha, US$10 000, kunniakirjoineen ja AE-siipineen, sekä Piirin Stipenditoimikunnan ehdokkaan, Young Women in Public Affairs Award kansainvälisen kilpailun piirin tunnustuspalkinnon, US$1000, saajan kunniakirja.

Toimikunnalla oli suuri ilo esitellä Piiri 20:n Zontille vuoden 2017 Amelia Earhart-tutkimusapurahan saaja, Erika Palmerio, joka oli läsnä lauantain iltajuhlassa sulhasensa kanssa, sekä An Cong, joka oli Zonta-kerho Helsinki IV:n ehdottamana Stipenditoimikunnan valinta YWPA Award 2017 kansainväliseen kilpailuun.

Erika Palmerio toimii tutkijana ja opettajana Helsingin yliopistossa, jonne hän tuli vuonna 2013 Bolognan yliopistosta suorittamaan Master’s-tutkintoa ja keskittyi sitten auringon tutkimiseen, mistä valmistelee nyt väitöskirjaansa. Erika matkustaa paljon luennoimassa yliopistoissa Euroopassa ja muualla maailmassa ja on myös tuottelias julkaisija.

An Cong puolestaan edustaa nuoria naisia, joiden kiinnostus yhteiskunnallisiin asioihin eri muodoissaan on herännyt varhain. Se on monipuolista ja ulottuu koulun oppilaskunnan eri tehtävistä, koulukiusaamisen ja syrjinnän vastustamiseen, erilaisiin innovaatioihin ja yrittäjyyteen sekä monimuotoiseen auttamistoimintaan. Esimerkillään hän myös kannustaa ikäisiään hakeutumaan teknisille aloille, sillä suoritettuaan ylioppilastutkinnon viime keväänä, hän on aloittanut opintonsa Aalto-yliopiston teknisten tieteiden puolella.

Pärnun kerhon YWPA 2017 ehdokas oli Johanna Töugu, joka olisi voinut olla Anin kaksoissisar – niin samansuuntaista on heidän toimintansa. Niinpä Stipenditoimikunta päätti ehdottaa piirihallitukselle, että hänelle myönnettäisiin Piiri 20:n kannustusapuraha kiitoksena osallistumisesta, koska hänen lopullinen pistemääränsä oli vain pari pistettä alempi kuin An Congin. Johanna saa kunniakirjansa ja apurahansa Pärnussa järjestettävässä tilaisuudessa, koska  ei päässyt Porvooseen.

Vuoden 2018 Amelia Earhart Fellowship-haku on meneillään, mutta päättyy jo 15. marraskuuta, jolloin hakemusten on oltava Päämajassa. Toivottavasti saamme hakijoita myös Piiri 20:n alueella olevista yliopistoista.

2018 Young Women in Public Affairs Award-haku on myös meneillään ja päättyy Piiri 20:ssa 12. helmikuuta 2018, jolloin hakemusten on oltava kerhoilla. Nyt kaikki kerhot etsimään sopivia yhteiskunnallisesti orientoituneita 16 – 19-vuotiaita nuoria naisia ja auttamaan heitä eteenpäin elämässä!

Suomenkieliset ohjeet kumpaankin hakuun ovat Piirin sivustolla, YWPA-ohjeet myös ruotsiksi ja viroksi. Piirin sivuilla ovat myös linkit kansainvälisille sivuille.

Kiitokset kaikille kerhoille, että edistätte Zonta Internationalin kansainvälistä stipenditoimintaa – näin kasvatamme tulevaisuuden johtajia!

Anja Kuosa, puheenjohtaja

Eija Salo, sihteeri