Riihimäki

Riihimäki on Kanta-Hämeessä sijaitseva, n. 30 000 asukkaan kasvava ja kehittyvä kaupunki. Hyvän logistisen sijaintinsa vuoksi rautatiestään tunnetun kaupunkimme liikenneyhteydet ovat loistavat kaikkialle Suomeen.

Riihimäki on perinteikäs lasi- ja varuskuntakaupunki. Ainutlaatuinen Suomen lasimuseo tuo matkailijoita ja lasiharrastajia Riihimäelle tutustumaan vanhan lasitehtaan idyllisen tehdasmiljööseen. Museokaupungissamme on myös kattava tarjonta muita museoita. Kaupungin keskustan taidemuseossa voi tutustua mm. Helene Schjerfbeckin teoksiin.

Pienestä koostaan huolimatta kotikaupunkimme on vireä kulttuurikaupunki. Riihimäen teatteri valittiin Vuoden Teatteriksi vuonna 2017. Lasten ja nuorten teatteriharrastus näkyy kaupungissamme hyvin vahvasti. Riihimäen Nuorisoteatteri on Suomen suurin laajaa teatteritaiteen perusopetusta tarjoava nuorisoteatteri.

Riihimäen teollisuus ja yritystoiminta näyttäytyvät kaupungissamme monipuolisesti. Suurimpina työnantajia ovat mm. Valio, Fortum (ent. Ekokem) ja Kumera.

Riihimäen kaupunkikuva vilkastuu merkittävästi joka toinen kesä Kansainvälisten Erämessujen aikaan. Perinteikäs messutapahtuma saa matkailijat ja eräharrastajat sankoin joukoin vaeltamaan maauimalan messualueelle. Muita vuosittaisia kesätapahtumia ovat mm. Riihimäen Kesäkonsertit, Iskelmäfestivaalit ja Rautaa ja petroolia -traktoritapahtuma. 

Lapsiperheiden on helppo elää arkeaan Riihimäellä. Kaikki palvelut ovat mukavan lähellä, koulut ovat hyvässä kunnossa ja lapsille ja vanhemmille on tarjolla aktiivista ja monipuolista harrastustoimintaa seuroissa, yhdistyksissä ja kansalaisopistossa.

Riihimäeltä löytyy miellyttäviä luonnonkauniita koko perheen ulkoliikuntapaikkoja, joissa pääsee vuodenajasta riippuen hiihtämään tai retkeilemään. Esimerkkeinä mainittakoon luonnontilainen keidassuo Hatlamminsuo ja perheliikuntakeskus Riutta.

Nähdään Riksussa!