Om vårens program

Kvinnodagen till ära lite information om vår verksamhet under våren för att stärka kvinnornas och flickornas ställning.

Årets största programpunkt och insamlingstillfälle är Vårens Modeshow som i år går av stapeln 8.4 kl.15 i Aulan i Seminarieskolan. Det är 8:nde gången vi ordnar showen i nuvarande form och vi är glada för att så många lokala företag (ca 15 st.) och privat personer vill samarbeta i välgörenhetens tecken. Vi har också många nya företag som deltar!

Vi ser fram emot en underhållande show med Janne Grönroos och Sixten Lundberg som konferencierer. De var med också ifjol och vann publikens hjärtan med sin tvåspråkiga humoristiska jargong. I år har de dessutom utlovat några överraskningar. Det blir spännande att se vad de hittat på!

Ifjol gick det lokala bidraget till Krishjälp Raseborg. Med de intäkter vi fick från showen kunde vi bidra med presentkort till 10-15 olika familjer som var i akut behov av ekonomiskt stöd för att klara av vardagen.

I år vill vi göra en insats för att upprätthålla #metoo diskussionen och förebygga sexuella trakkasserier. Det lokala bidraget från årets show kommer därmed att gå till projekt som jobbar med teman som berör respektfulla människorelationer, speciellt bland ungdomar. I nuläget är det klart att vi kommer att bidra till att teaterpjäsen ”True love sucks – en pjäs om kärlek, sex, porr och respekt”, förevisas för de svenskspråkiga gymnasierna i Raseborg. Tyvärr har ej det finskspråkiga gymnasiet möjlighet att delta.


Vi hoppas såklart att intäkterna överskrider pjäsens kostnader, så att vi dessutom kan bidra till t.ex. föreläsare till temakurser/dagar under hösten till det finskspråkiga gymnasiet och också övriga lokala skolor.

Välkomna med och samla vårinspiration på Modeshowen 8.4!