Raaseborg – Raasepori Zonta Club onnitteli Helena Rantaa Pyhän Henrikin ristin luovutustilaisuudessa

Pyhän Henrikin risti (PHR)

Arkkipiispa voi myöntää Pyhän Henrikin ristin sekä suomalaisille että ulkomaalaisille henkilöille erityisesti ekumeenisista ansioista tai Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sisarkirkkoihin suhteita edistävästä toiminnasta. Pyhän Henrikin risti voidaan myöntää myös merkittävistä ulkomaille suuntautuneesta humanitaarisesta toiminnasta tai lähetystyöhön liittyvistä ansioista.

 

Arkkipiispa Kari Mäkinen on myöntänyt professori Helena Rannalle Pyhän Henrikin ristin hänen ulkomaille suuntautuneista mittavista humanitaarisista ansioistaan.

Helena Ranta on ollut mukana tunnistamassa Estonia-onnettomuuden uhreja ja kehittämässä uhrientunnistusjärjestelmää. Hän on toiminut oikeuslääketieteellisten ryhmien johtajana ja jäsenenä mm. Bosnia-Hertsegovinassa, Kosovossa ja tsunamin jälkeisessä Thaimaassa. Hän toimi myös todistajana Slobodan Miloševićin oikeudenkäynnissä.

Toiminnassaan Helena Ranta on korostanut uhrintunnistusta ihmisoikeuskysymyksenä.

Raseborg – Raasepori Zonta Clubin edustajina Pirkko Grönroos ja Ritva Rissanen olivat ylpeinä onnittelemassa kerhomme jäsentä kunniamerkin luovutustilaisuudessa.