Porin patsaat pukeutuvat oranssiin jo kolmannen kerran

Zonta Says No on kansainvälinen naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa vastustava teema,
jota vietetään vuosittain 25.11.–10.12. Kampanjan tunnusväri on oranssi.

Pori I Zonta-kerho haluaa tuoda kampanjalle näkyvyyttä kiertämällä kampanjan avauspäivänä,
25.11. aamutuimaan oranssin kaulahuivin joidenkin porilaisten patsaiden kaulaan. Omansa saavat
esimerkiksi Satakunnan karhu, Rumpalipoika ja Toriparlamentti. Tarkoitus on havahduttaa porilaiset
kysymään, mikä on tämä oranssi huivi ja mitä se tarkoittaa.

Naisiin kohdistuva väkivalta on yksi Suomen suurimmista ihmisoikeusongelmista” toteaa hallituksen
tasa-arvo-ohjelma 2020–2023. Hallituksen tasa-arvo-ohjelma sisältää toimenpide-ehdotusten lisäksi
paljon tutkimustietoa ja tilastodataa.

Suomessa naiset kohtaavat lähisuhdeväkivaltaa EU-maista toiseksi eniten. Tämän vuoksi lähisuhdeväkivalta on nostettu Zonta International Piiri 20:ssa erityiseksi teemaksi. Tämän ei tarvitse kuitenkaan olla tulevaisuutta, koska jokainen voi toimia osana rintamaa, joka ei hyväksy tätä vääryyttä. Vaatimalla ilman viivytyksiä ja tekosyitä väkivallan ennaltaehkäisyä asennekasvatuksella, lakimuutoksilla, väkivallan uhrien selviämisprosessia tukemalla ja tarvittavilla resursseilla – erityisesti tänä tärkeänä teemapäivänä – on osa kansainvälistä liikettä, jonka ainoa tavoite on naisiin kohdistuvan väkivallan lopettaminen.

Huivitempauksen lisäksi Pori I Zonta-kerho on mukana Pori II Zonta-kerhon kanssa Porin kauppatorilla 28.11. Porikortteleiden ja Porin soroptimistiklubin järjestämässä oranssien päivien tapahtumassa klo 10–14. Järjestöt kertovat toiminnastaan ja myyvät tuotteita, joiden tuotoilla tuetaan erilaisia projekteja, joissa järjestöt ovat mukana ja varoja kerätään myös annettavia stipendejä varten.

Zonta International on kansainvälinen palvelujärjestö, jonka tavoitteena on edistää naisten laillista, poliittista, taloudellista, koulutuksellista, terveydellistä ja ammatillista asemaa kansainvälisellä ja paikallisella tasolla sekä ihmisoikeuksien ja perusvapauksien oikeudenmukaista toteutumista kaikkialla maailmassa. Zonta Internationalin vision päämääränä on voimaannuttaa naiset toimimaan yhteiskunnassa täydellä kapasiteetillaan tasa-arvoisina miesten kanssa.

Lisätietoa Zonta-toiminnasta antaa Pori I Zonta-kerhon puheenjohtaja Maritta Muurinen, puh. 050 5980 111, sähköposti maritta.muurinen@pp.inet.fi