Oheisohjelmien esittely

OHJELMA ON PERUUTETTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI!
Perjantaina: Minä voin hyvin kädellä tehden, Lentävä Lapanen
Klo 17.30-20.00. Ohjelma alkaa klo 18.00

Illan aikana saat opastusta Minä voin hyvin –zontahuivin neulomiseen. Lentävän Lapasen inspiroivassa miljöössä on rentouttavaa neuloa. Zontahuivin ohje on helppo aloittelijallekin ja sitä on mukava jatkaa piirikokoukessa tai myöhemmin. Mukaan kannattaa tulla, vaikka neulominen ei olisikaan ”se minun juttu”. Uuden asian opettelu tekee aina hyvää, ja tällä kertaa se voi olla neulominen.

Illan tunnelmaa lisäävät Aino Sibeliuksen kirjeet miehelleen Jean Sibeliukselle. Tule kuuntelemaan, mitä kirjeet sisälsivät.

Hinta 20 €, sisältäen zonta-huivin ohjeet, illan ohjelman, kahvi/tee & suolainen ja kuljetuksen. Ota mukaan omat puikot tai langat tai osta tarvikkeet Lentävästä Lapasesta. www.lentavalapanen.fi

Lentävä Lapanen on lankakauppa ja kahvila, lisäksi verkkokauppa palvelee 24/7. Lentävä Lapanen on myös lankojen Ihmemaa ja neulojan olohuone. Meillä voit hetkeksi hengähtää suunnittelemaan, ideoimaan ja neulomaan kahvikupin äärelle. Se on kohtaamispaikka kaikille neulomisesta tai käsitöistä kiinnostuneille. Neulominen, kuten kaikki käsillä tekeminen, tekee onnelliseksi, kehittää muistia ja auttaa rauhoittumaan. Meillä ei myöskään ole kiellettyä kommentoida vieraisiin pöytiin.
Lentävä Lapanen sijaitsee aivan Järvenpään keskustassa osoitteessa Postikatu 10, kivenheiton päässä rautatieasemasta. Sisäänkäynti Venny Soldanin raitilta.

Perjantaina: Musiikki- ja kulttuuri-ilta, Taiteilijakoti Villa Kokkonen
Klo 17.30-19.30

Viikon tapahtumat siirtyvät varmasti sivuun, kun astut Villa Kokkosen pihalle. Taiteilijakodin esittely alkaa ulkoa ja jatkuu sen jälkeen sisällä. Taiteilijakotikierros huipentuu pianisti Elinan Viitailan ja oopperalaulaja Antin A. Pesosen pieneen konserttihetkeen.

Hinta 25 €, sis, illan ohjelman, kahvin ja makean leivonnaisen. Kuljetus sisältyy hintaan ja lähtee hotelli Krapilta klo 17.15.
www.villakokkonen.fi

Taiteilijakoti Villa Kokkonen on yksityisesti ylläpidetty Aalto-nähtävyys, kulttuurikohde ja konserttijärjestäjä. Talon isäntäpari esittelee taiteilijakotia yksittäisille kävijöille ja ryhmille Alvar Aallon ja Jean Sibeliuksen jalanjäljissä.
Villa Kokkonen edustaa Alvar Aallon maailmankuulun rakennustaiteen parhaimmistoa ollen yksi yhdeksästä talosta, jotka on valittu Suomesta kansainvälisesti arvostetulle www.iconichouses.org –nettisivustolle.
Pianisti Elina Viitaila ja oopperalaulaja Antti A. Pesonen ovat toimineet 1.6.2009 lähtien Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorimman talon isäntä- ja yrittäjäparina. Alvar Aallon mestariteos valmistui vuonna 1969 säveltäjä Joonas Kokkosen kodiksi.
Villa Kokkosessa kuljetaan kodikkaasti sukilla. Vieraamme voivat tuoda mukanaan villasukat, sisätossut tai vaihtojalkineet. Pehmeän mäntylattian ja muutaman arvomaton suojelemiseksi piikkikorot on kielletty.
Vierailun lopuksi voit ostaa kaupasta erittäin hyvää kahvia tai teetä. Johan&Nyström on firma, joka valittiin vuonna 2016 Euroopan kolmanneksi parhaaksi kahvinpaahtajaksi.

“Loistava yhdistelmä arkkitehtuuria ja musiikkia. Isäntäpari tarjoaa mahtavia musiikkikokemuksia vieraille.”Sunnuntaina: Vierailut Rantatiellä, Lottamuseo ja Ruotsin Maja
Klo 13.30-15.00

Lottamuseo: Syvärannan nykyinen päärakennus rakennettiin vuosina 1994-1995. Sen suunnitteli arkkitehtitoimisto Irmeli ja Markus Visanti. ”Syvärannan Lottakoti” avattiin yleisölle Lotan päivänä 12.5.1996. Se oli tarkoitettu entisten lottien kokoontumispaikaksi ja näyttelytilaksi. Nykyään rakennus toimii ammatillisesti hoidettuna kulttuurihistoriallisena lottamuseona.

Lottamuseon päärakennus muistuttaa paikalle 1800-luvulla rakennettua Syvärannan tornihuvilaa, joka tuhoutui tulipalossa 1.4.1947. Uusi päärakennus ei ole vanhan kopio. Suurin ero on materiaalissa. Vanha huvila oli hirsirakennus. Nykyisen rakennuksen pintamateriaalina on puu, mutta rakenteet on tehty betonista ja väliseinät tiilistä. Vanhan huvilan hengestä muistuttavat värilliset lasiruudut ja torni. Syvärannan vanhassa huvilassa oli kahdessa kerroksessa 15 tulisijoilla varustettua huonetta ja ullakkokerroksessa kesäkäytössä kylmiä huoneita. Sisäänkäyntejä verantoineen, parvekkeineen ja kuisteineen oli neljä. Näköalatorni purettiin vuonna 1937.

www.lottamuseo.fi

Erikoisvierailu Ruotsin Majalle

Ruotsin Maja ei ole yleisölle avoin, mutta nyt sinulla on erinomainen mahdollisuus päästä tutustumaan tähän mielenkiintoiseen rakennukseen.

Ruotsin lottajärjestön, Sveriges Lottakårerin, edustajat lahjoittivat Ruotsin Majan Suomen lottien käyttöön vuonna 1941. Rakennuksen asuintiloihin kuului yhdistetty kokoontumis- ja ruokasali, viisi kahden hengen huonetta ja yksi yhden hengen huone, joka oli tarkoitettu keskusjohtokunnan puheenjohtajalle.

Ruotsin Maja lahjoitettiin Suomen lotille lomanviettopaikaksi, ja Lotta Svärd -järjestö käyttikin rakennusta lottatyössä rasittuneitten lottien virkistyskotina. Oleskelu virkistyskodissa oli maksutonta, ja sama lotta sai viipyä siellä 2 – 3 viikkoa. Suomen Naisten Huoltosäätiön omistama liikeyritys Ab Työmaahuolto Oy ja sen eläkesäätiö käyttivät majaa työntekijöidensä virkistyspaikkana vuodesta 1960 aina 1990-luvun loppuun saakka. Yrityksen työntekijät olivat suureksi osaksi entisiä lottia. 2000-luvun alusta lähtien Ruotsin Maja on palvellut taas lepokotina entisille lotille ja pikkulotille.

Yhteishinta 15 €, sis. kuljetuksen, sisäänpääsymaksun ja opastuksen.
Kuljetus lähtee Krapilta Lottamuseolle klo 13.20.