WOW!
Zontat mukana Pohjoismaiden
ensimmäisessä Women of the World -tapahtumassa

Tampere-talossa järjestetään maaliskuun toisena viikonloppuna 2017 Pohjoismaiden ensimmäinen Women of the World -festivaali.  Kyseessä on Lontoon Southbank Centerin omistama menestyskonsepti, jossa naiset verkostoituvat, kuulevat ja keskustelevat naisia kiinnostavista aiheista. WOW Finland on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden tapahtumatarjontaa.

WOW Finland -viikonloppu on täynnä mielenkiintoista ja monipuolista ohjelmaa

Zonta International Piiri 20 järjestää la 11. maaliskuuta klo 14.30-15.45 Tampere-talon toisen kerroksen salissa Duetto 2 keskustelutilaisuuden otsikolla ”Silvotut, syrjityt, vaiennetut, vaaralliset – näkökulmia tyttöjen elämään meillä ja muualla”. Puhujina ja keskustelijoina ovat naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Pauliina Aukee, projektipäällikkö Pirjo Jukarainen, lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila, Ensi- ja turvakotien liiton pääsihteeri Riitta Särkelä sekä Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiön asiantuntija Kristiina Vainio. Keskustelun juontaa tv-toimittaja Helena Itkonen.

Zonta-järjestö ja toimintamme näkyy WOW-viikonlopun aikana myös Tampere-talon WOW torilla. Tori on avoinna la klo 10-18 ja su klo 10-17.

Zontat saavat 15 %:n alennuksen WOW-festivaalin pääsylipuista, jos liput ostetaan vähintään kymmenen hengen ryhmätilauksina. Kysykää lisää kerhonne puheenjohtajalta.

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan omassa tilaisuudessamme maailman tyttöjen kuulumisista! Lisätietoa festivaalin muusta ohjelmasta ja pääsylipuista: http://wowfinland.fi , Facebookissa: WOW-Women-of-the-World-Finland

HELENA ITKONEN

Helena Itkonen on palkittu tv-toimittaja. Hän on tullut tunnetuksi Yleisradion Inhimillinen tekijä -ohjelman toimittajana ja tuottajana. Itkonen on saanut monia palkintoja, mm. elämäntyöstään Valtion journalistipalkinnon 2011.

PAULIINA AUKEE

Pauliina Aukee on jyväskyläläinen zonta. Hän työskentelee Keski-Suomen keskussairaalassa Naistentautien poliklinikan osastonylilääkärinä. Aukee on lääketieteen tohtori, synnytysten ja naistentautien erikoislääkäri.

Hänellä on myös urogynekologian erityispätevyys. Vuosina 2013 ja 2015 hän oli takastamassa Zonta Internationalin avustuskohdetta Ruandassa.

PIRJO JUKARAINEN

Hallintotieteiden tohtori, tutkija, projektipäällikkö Pirjo Jukarainen on toiminut tutkimus- ja kehittämistehtävissä Poliisiammattikorkeakoulussa sekä Tampereen ja Itä-Suomen yliopistoissa.

Hän on työskennellyt pitkään tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi kansainvälisessä kriisinhallinnassa ja maanpuolustuksessa.

Jukarainen on mm. YK:n turvallisuusneuvoston 1325 päätöslauselman “Naiset, rauha ja turvallisuus” toimeenpanoa tukevan Suomen 1325 -verkoston jäsen. Viime vuosina hän on perehtynyt mm. riskien arviointiin, moniviranomaistoimintaan ja kansalaislähtöisen poliisityön kehittämiseen. Jukarainen on Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun dosentti.

TUOMAS KURTTILA

Tuomas Kurttila on koulutukseltaan hallintotieteiden ja teologian maisteri. Hän on ollut vuodesta 2014 maamme lapsiasiavaltuutettu. Sitä ennen hän työskenteli Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtajana ja valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan pääsihteerinä.

RIITTA SÄRKELÄ

Yhteiskuntatieteiden tohtori , zonta Riitta Särkelä työskentelee pääsihteerinä Ensi- ja turvakotien liitossa. Särkelän kiinnostuksen kohteita ovat naisten ja lasten asema, köyhyyden ja syrjäytymisen vähentäminen sekä kansalaisjärjestötoiminta ja vaikuttaminen.

KRISTIINA VAINIO

Kristiina Vainio työskentelee asiantuntijana Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiössä (KIOS) vastuualueinaan Afganistan, Pakistan, Tiibet, Nepal ja Etelä-Aasian alueelliset ohjelmat. Hän on valmistunut Åbo Akademista pääaineenaan kansainvälinen oikeus ja erityisalueenaan kansainvälinen ihmisoikeuksien suojelu. Vainio on työskennellyt aiemmin Åbo Akademin oikeustieteen laitoksella ja Ihmisoikeusinstituutissa sekä oikeusasiamiehen kanslian yhteydessä toimivassa Ihmisoikeuskeskuksessa.

Hän on Suomen 1325-verkoston jäsen ja toiminut verkoston ohjausryhmän jäsenenä ja varapuheenjohtajana.

    LIPUNMYYNTI