Sarjakuva opastaa turvalliseen toimintaan sosiaalisessa mediassa

Syksyllä 2020 valmistui sarjakuva Salaisuus. Se käsittelee alakouluikäisen lapsen houkuttelua sosiaalisessa mediassa seksuaalisiin tekoihin. Tämä grooming-toiminta on Suomen rikoslaissa rangaistava teko.

Salaisuus-tarinan ja siihen liittyvän tietopaketin avulla annetaan sekä lapsille että heidän huoltajilleen tietoa, miten digitaalisessa mediassa on turvallista toimia.

Sarjakuvan painettu versio jaettiin Lasten oikeuksien viikolla marraskuussa kaikille Oulun peruskoulujen neljäsluokkalaisille ja digitaalisia turvataitoja käsiteltiin oppitunneilla sekä vanhempainilloissa. Koteihin toimitettiin sarjakuvan lisäksi tiedote huoltajille.

Oulun Zonta-kerho I vastasi tarinasta, Kulttuurivoimalan Taiteesta työtä -hanke käsikirjoituksesta, kuvituksesta ja taitosta sekä Turvallinen Oulu -projekti turvataitojen ohjeista ja hankkeen vetämisestä.

Sarjakuva ja siihen liittyvät materiaalit löytyvät osoitteesta https://www.ouka.fi/turvallinen-oulu-materiaalit kohdasta Sarjakuva-materiaalit

Salaisuus-sarjakuvan kansi

Sarjakuva luovutettiin 12.11.2020 Oulun kaupungille. Vasemmalta Varpu Hirvelä-Koski Oulun Zonta-kerho I:stä , Anna Kangaspuoskari Kulttuurivoimalan Taiteesta työtä -hankkeesta sekä perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori Oulun kaupungin edustajana ja Turvallinen Oulu -hankkeen projektikoordinaattori Hanna Poijula.