Nurmijärvi on vireä Helsingin seudun kasvukunta, saavutettavissa parhaimmillaan puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Kunta tunnetaan jo käsitteeksi muodostuneesta Nurmijärvi-ilmiöstä. Ilmiö syntyi 2000-luvun alussa, kun kaupungeista muutettiin suurin joukoin ympäröiviin kehyskuntiin. Nurmijärvi oli tässä moottorina ja ilmiö nimettiin meidän mukaamme. Voimme siis hyvällä syyllä todeta: Nurmijärvi on ilmiö.

Ilmiön ytimestä löytyy sellaisia asioita, kuten lapsiperheet, asumisväljyys, omakotitalot, luonto, turvallisuus, yhteisöllisyys, monipuoliset palvelut ja sijainti Helsingin seudulla. Nämä ovat edelleen Nurmijärven vetovoimatekijöitä.

Nurmijärven ikärakenne on nuori ja lapsiperheitä paljon. Kunnan yleisilme on rauhaisan luonnonläheinen ja pientalovaltainen omaleimaisine kyläkeskuksineen. Asumiselle ja elämiselle on monipuolisia vaihtoehtoja. Kunnan kolmessa erilaisessa päätaajamassa Klaukkalassa, Nurmijärven kirkonkylässä ja Rajamäellä löytyy omakotiasumisen lisäksi pikkukaupunkimaista kerros- ja rivitaloasumista.

Nurmijärven kunta on kasvanut voimakkaasti ja on yli 42 000 asukkaalla maamme kaikista kunnista väkiluvultaan 25. suurin. Kaikki muut edellä ovat kaupunkeja.

Perinteisemmin Nurmijärvi on tunnettu kansalliskirjailija Aleksis Kiven syntymäkuntana. Kiven perintö elää edelleen voimakkaana kulttuurielämässä. Taaborinvuoren kesä konsertteineen, Kivi-juhlineen ja muine kesäteattereineen on helposti saavutettavissa moottoritieltä. Historiaan liittyen Rajamäellä avautui keväällä 2017 matkailijoiden käyntikohteena ainutlaatuinen Rajamäen tehdasmuseo. Siellä pääsee kesäaikaan tutustumaan suomalaisen perinteisen Altian elintarvike- ja alkoholijuomateollisuuden historiaan.

Monipuoliset mahdollisuudet liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin luovat erinomaiset puitteet viihtymiselle.

Lue lisää: www.nurmijarvi.fi

Kuvat: Nurmijärven kunta ja Anne Halme